[You must be registered and logged in to see this image.]
مواد لازم :
* بادنجان قلمی : 8 عدد
* گوجه فرنگی درشت : 5 عدد
* آب غوره : یك دوم لیوان
* نعنای خشك : یك قاشق غذا خوری
* پیاز رنده شده : 3 قاشق سوپ خوری
* گل پر : یك قاشق غذاخوری
* آب انار : 2 لیوان
(در صورت نبودن آب انار، می توان از 1 تا 2 قاشق غذاخوری رب انار به اضافه ی مقداری شكر استفاده كرد.)
طرز تهیه :
بادنجان ها را می توان كبابی كرد و یا در صورت دلخواه آنها را در فر به مدت نیم ساعت قرار داد تا نرم شوند. سپس پوست می كنیم و خوب ساطوری می كنیم.
در این زمان مقداری آبجوش روی گوجه فرنگی ها می ریزیم تا پوست آنها به راحتی كنده شود. سپس گوجه ها را خرد كرده و كنار می گذاریم.
آنگاه بادنجان ساطوری شده را همراه با آب انار و آب غوره می گذاریم تا آهسته بجوشد و غلیظ شود. پس از آن گل پر، نعنا و پیاز رنده شده را ریخته و از روی شعله بر می داریم و با گوجه فرنگی خرد شده مخلوط كرده و در ظرف می كشیم. سپس با مقداری گردوی خرد شده تزیین می كنیم.
نكات تغذیه ای :
بادنجان دارای انرژی كمی است زیرا بیشتر حجم آن را آب تشكیل می دهد. 92 درصد وزن بادنجان خام را آب تشكیل می دهد. نصف لیوان بادنجان پخته فقط 14 كالری انرژی و كمتر از 5/0 گرم پروتئین و حدود 3 گرم كربوهیدرات دارد. محتوای مواد مغذی آن كم است و كمتر از 5 درصد نیاز روزانه به مواد مغذی را برآورده می سازد.
مقداری فیبر، كلسیم، پتاسیم، اسید فولیك و سایر ویتامین ها و املاح را داراست، ولی قابل ملاحظه نیستند.
به دلیل كالری پایین آن ، برای افرادی می خواهند انرژی دریافتی و وزن خود را كاهش دهند، مناسب است.
استفاده از آبغوره و آب انار در این غذا، آن را خوش طعم و لذیذ كرده و نیز باعث افزایش اشتها می شود.
* بادنجان قلمی : 8 عدد
* گوجه فرنگی درشت : 5 عدد
* آب غوره : یك دوم لیوان
* نعنای خشك : یك قاشق غذا خوری
* پیاز رنده شده : 3 قاشق سوپ خوری
* گل پر : یك قاشق غذاخوری
* آب انار : 2 لیوان
(در صورت نبودن آب انار، می توان از 1 تا 2 قاشق غذاخوری رب انار به اضافه ی مقداری شكر استفاده كرد.)
طرز تهیه :
بادنجان ها را می توان كبابی كرد و یا در صورت دلخواه آنها را در فر به مدت نیم ساعت قرار داد تا نرم شوند. سپس پوست می كنیم و خوب ساطوری می كنیم.
در این زمان مقداری آبجوش روی گوجه فرنگی ها می ریزیم تا پوست آنها به راحتی كنده شود. سپس گوجه ها را خرد كرده و كنار می گذاریم.
آنگاه بادنجان ساطوری شده را همراه با آب انار و آب غوره می گذاریم تا آهسته بجوشد و غلیظ شود. پس از آن گل پر، نعنا و پیاز رنده شده را ریخته و از روی شعله بر می داریم و با گوجه فرنگی خرد شده مخلوط كرده و در ظرف می كشیم. سپس با مقداری گردوی خرد شده تزیین می كنیم.
نكات تغذیه ای :
بادنجان دارای انرژی كمی است زیرا بیشتر حجم آن را آب تشكیل می دهد. 92 درصد وزن بادنجان خام را آب تشكیل می دهد. نصف لیوان بادنجان پخته فقط 14 كالری انرژی و كمتر از 5/0 گرم پروتئین و حدود 3 گرم كربوهیدرات دارد. محتوای مواد مغذی آن كم است و كمتر از 5 درصد نیاز روزانه به مواد مغذی را برآورده می سازد.
مقداری فیبر، كلسیم، پتاسیم، اسید فولیك و سایر ویتامین ها و املاح را داراست، ولی قابل ملاحظه نیستند.
به دلیل كالری پایین آن ، برای افرادی می خواهند انرژی دریافتی و وزن خود را كاهش دهند، مناسب است.
استفاده از آبغوره و آب انار در این غذا، آن را خوش طعم و لذیذ كرده و نیز باعث افزایش اشتها می شود.