[You must be registered and logged in to see this image.]
شاید برای شما هم، پیش آمده باشد که در باره اسامی غذاهای ایرانی اصیلمان از خودتان سؤالاتی پرسیده باشید. در این میان ما به عنوان یک رسانه مردمی در هر شماره شما را با این عناوین و اسامی آشنا می کنیم. مطنجن: اسم نوعی خورش که از گوشت و پیاز سرخ شده همراه با میوه خشک (بادام، پسته و ...) را مطنجن (مطجن) می باشد که از واژه تطجین به معنی سرخ کردن در تابه (طاجن: ظرفی برای بریان کردن) بعد از آب پز کردن، گرفته شده است. این دستور توسط خانم پروین برفچین در بخش آشپزی اصیل ایرانی آموزش داده شده است.

...............................
مواد لازم:
* گوشت گوساله : 500 گرم
* پیاز: 2 تا 3 عدد
* ماست سفت : 2 پیمانه
* کره : 20 تا 30 گرم
* خلال بادام : 2 قاشق سوپخوری
* زعفران آب کرده: 3 قاشق سوپخوری
* نمک و فلفل : به مقدار لازم
* سرکه انگور: 3 تا 4 قاشق سوپخوری
* سیر: 2 تا 3 حبه

طرز تهیه:
گوشت را به قطعات درشت خرد کنید. 2 عدد پیاز را حلقه حلقه کنید و کمی با گوشت تفت دهید و با مقدار کمی آب بگذارید تا بجوشد و پخته شود (به اندازه ای که آب گوشت در حدود 5/1 پیمانه باقی بماند). 1 عدد پیاز باقیمانده را حلقه¬حلقه برش بزنید. سیر و خلال بادام را هم به صورت خلال خرد کنید. پیاز و سیر را با کره سرخ کنید. ماست و زعفران را مخلوط کنید و همراه پیاز و سیر سرخ شده داخل قابلمه بریزید. بگذارید خورش کمی جا بیافتد و در آخر خلال بادام و سرکه را اضافه کنید. بعد از 5 دقیقه جوشیدن، خورش آماده است. این غذا را می توانید با برنج سرو کنید، ولی در اصل این غذا با نان خورده می شود.این خورش، غذایی متعلق به زمان صفویه است که در مراسم و مهمانی های رسمی سرو می شده است.