[You must be registered and logged in to see this image.]
آيا تا به حال پيراشكي يا ساندويچي را كه خريدهايد، بازبيني كردهايد؟ آيا در زندگي شما اتفاق افتاده جرات كنيد و از تهيهكنندگان غذاهاي آماده بپرسيد كه مثلا فرآورده گوشتي به كار رفته، مربوط به چند روز پيش و در كجا و در چه درجه حرارت يا دمايي نگهداري ميشود يا سبزيجات داخل پيراشكي يا ساندويچها چگونه شسته يا ضدعفوني شدهاند و يا اين كه از چه نوع روغني و چند بار مصرف براي سرخ كردن غذايي كه ميخواهند به شما بفروشند، استفاده ميكنند؟
اينها سوالاتي هستند كه امروزه كمتر كسي به آن توجه ميكند و يا آن كه برخي فكر ميكنند كه تهيهكنندگان يا به آنها جواب نميدهند يا پرخاش ميكنند كه مجبور نيستي از ما غذا تهيه كني. آنگاه فرد گرسنه ديگر از كجا ميتواند غذا تهيه كند، چون اغذيهفروشي بعدي هم دست كمي از اين يكي ندارد. براستي چه بايد كرد؟
سالم خوردن به معني رژيم گرفتن نيست؛ بلكه معني آن متعادل و مناسب خوردن است. يك نكته مفيد و كمككننده براي برقراري رژيمي سالم، كنترل خوردنيهاي هوسي است. ساندويچهاي آماده و يا لقمههايي كه دور آنها خمير پخته وجود دارد مانند انواع پيراشكيها ، سوسيسهاي لولهاي و حتي سمبوسههاي سبزيجات همگي مقدار بالايي چربي دارند، خصوصا پيراشكيها و سمبوسهها كه براي پخت كامل محتويات داخل آنها در زماني كوتاه و همچنين برشته و مشتريپسند شدن بايد حتما در روغنهايي با درجه حرارت بالا، غوطهور و سرخ شوند.
روغنهايي كه براي تهيه چنين محصولات دستساز استفاده ميشود، همگي غيربهداشتي بوده و به دليل اين كه چندين بار مورد استفاده قرار گرفته و سرد و گرم ميشوند، مناسب نيستند و ديرهضم ميشوند.
اين در حالي است كه طبق دستور وزارت بهداشت بايد پس از يك بار مصرف روغن به دليل توليد اكسيدانها و سرطانزا شدن دور ريخته شوند كه برخي از فروشندگان سودجو اين كار را انجام نميدهند. همچنين برخي اغذيهفروشان براي پف كردن و حجيم شدن پيراشكي يا محصولات اينچنيني از جوششيرين يا مواد بهبوددهنده ديگر استفاده ميكنند كه در صورت افزايش مصرف باعث ايجاد كمخوني ميشود.
از سويي ديگر برخي از اين فروشندگان از محتويات گوشتي نامرغوب و تاريخ گذشته يا سبزيجات كپك زده، بدون شستشوي بهداشتي استفاده ميكنند و از همه بدتر پس از تهيه، آنها را پشت ويترين شيشهاي خود زير لامپهاي پرحرارت يا در معرض نور خورشيد انبار ميكنند.
بر اين اساس چنين محصولاتي در معرض انواع آلودگيها قرار گرفته و عدم رعايت بهداشت باعث مسموميت غذايي ميشود. مسموميتها يا بيماريهايي كه ميتوان آنها را به 3 دسته تقسيم كرد: در نوع اول شما غذا را ميل ميكنيد و پس از چند ساعت حس ميكنيد مسموم شدهايد و بايد فوري به بيمارستان مراجعه كنيد، چون عامل مسموميت ميكروبهايي بودهاند كه در مدت كوتاهي به چند صد ميليون برابر تكثير شدهاند.
در نوع دوم بيماريهايي است كه ممكن است به صورت خفيف در چند ساعت يا چندين روز يا چندين ماه بعد بروز كنند و پيامدهايي مانند خارش بدن، كهير، ريزش مو و... را در پي داشته باشند و بالاخره نوع سوم ميتواند در درازمدت به عواقبي مانند: لاغري يا چاقي مفرط، بيماريهاي قلبي و عروقي و مغزي و انواع سرطانها بينجامد.
در اين خصوص كارشناسان معتقدند كه بايد هميشه خود را مامور سلامت خود بدانيم و از كنار هرآنچه به صورت آماده به خورد ما ميدهند، ساده نگذريم و قبل از ميل كردن چنين غذاهايي، ابتدا آن را بازبيني كنيم و همه اطلاعات خود را از طريق بينايي، بويايي و چشايي براي تست غذاهاي آماده به كار بگيريم. چه بسا رنگ، بو و مزه اوليه تا حدودي همه چيز را براي شما فاش خواهد كرد و شما را از فاجعه نجات ميدهد.
آيا تا به حال پيراشكي يا ساندويچي را كه خريدهايد، بازبيني كردهايد؟ آيا در زندگي شما اتفاق افتاده جرات كنيد و از تهيهكنندگان غذاهاي آماده بپرسيد كه مثلا فرآورده گوشتي به كار رفته، مربوط به چند روز پيش و در كجا و در چه درجه حرارت يا دمايي نگهداري ميشود يا سبزيجات داخل پيراشكي يا ساندويچها چگونه شسته يا ضدعفوني شدهاند و يا اين كه از چه نوع روغني و چند بار مصرف براي سرخ كردن غذايي كه ميخواهند به شما بفروشند، استفاده ميكنند؟
اينها سوالاتي هستند كه امروزه كمتر كسي به آن توجه ميكند و يا آن كه برخي فكر ميكنند كه تهيهكنندگان يا به آنها جواب نميدهند يا پرخاش ميكنند كه مجبور نيستي از ما غذا تهيه كني. آنگاه فرد گرسنه ديگر از كجا ميتواند غذا تهيه كند، چون اغذيهفروشي بعدي هم دست كمي از اين يكي ندارد. براستي چه بايد كرد؟
سالم خوردن به معني رژيم گرفتن نيست؛ بلكه معني آن متعادل و مناسب خوردن است. يك نكته مفيد و كمككننده براي برقراري رژيمي سالم، كنترل خوردنيهاي هوسي است. ساندويچهاي آماده و يا لقمههايي كه دور آنها خمير پخته وجود دارد مانند انواع پيراشكيها ، سوسيسهاي لولهاي و حتي سمبوسههاي سبزيجات همگي مقدار بالايي چربي دارند، خصوصا پيراشكيها و سمبوسهها كه براي پخت كامل محتويات داخل آنها در زماني كوتاه و همچنين برشته و مشتريپسند شدن بايد حتما در روغنهايي با درجه حرارت بالا، غوطهور و سرخ شوند.
روغنهايي كه براي تهيه چنين محصولات دستساز استفاده ميشود، همگي غيربهداشتي بوده و به دليل اين كه چندين بار مورد استفاده قرار گرفته و سرد و گرم ميشوند، مناسب نيستند و ديرهضم ميشوند.
اين در حالي است كه طبق دستور وزارت بهداشت بايد پس از يك بار مصرف روغن به دليل توليد اكسيدانها و سرطانزا شدن دور ريخته شوند كه برخي از فروشندگان سودجو اين كار را انجام نميدهند. همچنين برخي اغذيهفروشان براي پف كردن و حجيم شدن پيراشكي يا محصولات اينچنيني از جوششيرين يا مواد بهبوددهنده ديگر استفاده ميكنند كه در صورت افزايش مصرف باعث ايجاد كمخوني ميشود.
از سويي ديگر برخي از اين فروشندگان از محتويات گوشتي نامرغوب و تاريخ گذشته يا سبزيجات كپك زده، بدون شستشوي بهداشتي استفاده ميكنند و از همه بدتر پس از تهيه، آنها را پشت ويترين شيشهاي خود زير لامپهاي پرحرارت يا در معرض نور خورشيد انبار ميكنند.
بر اين اساس چنين محصولاتي در معرض انواع آلودگيها قرار گرفته و عدم رعايت بهداشت باعث مسموميت غذايي ميشود. مسموميتها يا بيماريهايي كه ميتوان آنها را به 3 دسته تقسيم كرد: در نوع اول شما غذا را ميل ميكنيد و پس از چند ساعت حس ميكنيد مسموم شدهايد و بايد فوري به بيمارستان مراجعه كنيد، چون عامل مسموميت ميكروبهايي بودهاند كه در مدت كوتاهي به چند صد ميليون برابر تكثير شدهاند.
در نوع دوم بيماريهايي است كه ممكن است به صورت خفيف در چند ساعت يا چندين روز يا چندين ماه بعد بروز كنند و پيامدهايي مانند خارش بدن، كهير، ريزش مو و... را در پي داشته باشند و بالاخره نوع سوم ميتواند در درازمدت به عواقبي مانند: لاغري يا چاقي مفرط، بيماريهاي قلبي و عروقي و مغزي و انواع سرطانها بينجامد.
در اين خصوص كارشناسان معتقدند كه بايد هميشه خود را مامور سلامت خود بدانيم و از كنار هرآنچه به صورت آماده به خورد ما ميدهند، ساده نگذريم و قبل از ميل كردن چنين غذاهايي، ابتدا آن را بازبيني كنيم و همه اطلاعات خود را از طريق بينايي، بويايي و چشايي براي تست غذاهاي آماده به كار بگيريم. چه بسا رنگ، بو و مزه اوليه تا حدودي همه چيز را براي شما فاش خواهد كرد و شما را از فاجعه نجات ميدهد.