[You must be registered and logged in to see this image.]
در كشور ما از ساليان دور ، مردم استفاده از جوانه گندم را به عنوان يك آيين‌ سنتي و به شكل سمنو در سفره هفت‌سين لازم مي‌دانستند. سمنو، نوعي فرآورده‌ غذايي سنتي است كه از پختن مخلوط عصاره گندم جوانه زده و آرد تهيه مي‌شود.
طعم شيرين اين فرآورده، طبيعي و از خود گندم بوده و داراي بافتي نيمه‌خام، پررنگ و قهوه‌اي است. در 100 گرم سمنو 300 كالري انرژي نهفته است و داراي پروتئين زياد و چربي خيلي كم از نوع گياهي است. كربوهيدرات آن بسيار زياد يعني 75 گرم در هر 100 گرم بوده كه آن هم از نوع مالتوز است.
اين قند در غلات در حال جوانه زدن وجود دارد و يك دي‌ساكاريد است كه از 2 مولكول گلوكز تشكيل شده است. اگر ميزان شيريني شكر (ساكاروز)‌ را 100 در نظر بگيريم، ميزان شيريني مالتوز 32 خواهد بود. البته اين موضوع دليلي نيست كه افراد در مصرف اين فرآورده زياد‌ه‌روي كنند. قند موجود در سمنو مانند هر نوع شيريني ديگري در بدن توليد انرژي نموده و مازاد آن موجب چاقي و اضافه وزن مي‌شود و بيماران ديابتي نيز بايد حتما تحت نظر پزشك از آن استفاده نمايند.

اين فرآروده به دليل دارا بودن كلسيم و پتاسيم (در هر 100‌گرم به ترتيب 5/40 و 207 ميلي‌گرم)‌ به افراد سالمند و كساني كه دچار پوكي استخوان هستند، توصيه مي‌شود. فسفر قابل توجه آن نيز براي كودكان از نظر رشد مغزي و خانم‌هاي باردار و شيرده بسيار مفيد است.

آهن آن نيز براي خونسازي بدن مطلوب است و براي خانم‌ها به عنوان ميان‌وعده‌اي مناسب از زماني كه بالغ مي‌شوند تا موقعي كه به سن يائسگي مي‌رسند، مقدار متعادل آن توصيه مي‌شود. اسيدفوليك سمنو عامل ديگري براي خونسازي و تنظيم هورمون‌ها به شمار مي‌رود و ويتامين‌هاي مختلف B ،C و E آن نيز در رفع خستگي، ايجاد آرامش در اعصاب و روان تاثير فراوان دارد.

توصيه: سمنو فرآورده‌اي است كه بايد لزوما تحت شرايط كاملا بهداشتي به دست آيد و عاري از هرگونه طعم و بوي خارجي مانند كپك‌زدگي، ترشيدگي و سوختگي باشد. سمنويي كه به صورت غيراصولي تهيه مي‌شود، مي‌تواند حاوي مقدار زيادي شكر باشد كه مصرف آن براي بيماران ديابتي و افراد دچار اضافه وزن، خطري جدي محسوب مي‌شود.