[You must be registered and logged in to see this image.]
يافته هاي محققان ايراني نشان مي دهد: مصرف چاي 20 دقيقه قبل از دريافت استامينوفن باعث افزايش اثربخشي اين دارو مي شود.
به گزارش ايسنا، اين بررسي توسط گروهي از محققان دانشگاه علوم پزشکي بقيه الله(عج) با هدف اثر مصرف چاي بر بهبود اثر بخشي استامينوفن بر روي 120 بيمار مبتلا به سردرد انجام شده است.

در اين مطالعه، 58 بيمار در گروه مورد يک ليوان چاي و 62 نفر در گروه شاهد يک ليوان آب گرم به جاي چاي دريافت کردند و 20 دقيقه بعد از نوشيدن چاي يک قرص استامينفون به آنها داده شد؛ سپس ميزان درد آنها اندازه گيري شد.

نتايج اين مطالعه حاکي است: مصرف چاي به عنوان يک نوشيدني عمومي20 دقيقه قبل از دريافت استامينوفن در بهبود سردرد در افراد موثر است و اين امر به سن و جنس بستگي ندارد.

به جز سردردهاي ناشي از افت فشار مايع مغزي نخاعي، سردردهاي ناشي از عفونت، ميگرن و يا سردردهاي ناشي از تومورهاي درون جمجمه اي، انواع ديگر سردرد به راحتي و با استفاده از داروهاي ضد درد متداول مانند استامينوفن قابل تسکين هستند.

استامينوفن به عنوان يک داروي ضد درد و غير استروئيدي کاربردهاي بسياري از جمله در تسکين سردرد و کاهش تب کاربرد دارد اما مصرف زياد استامينوفن مي تواند به مسموميت کبدي و به دنبال ان مرگ منجر شود. به همين دليل؛ استفاده از داروهاي که بتواند به استامينوفن در درمان سردرد کمک کنند،از اهداف سيستم هاي درماني است.

چاي سياه خشک شده حاوي تانن، کافئين(تئين)،اسانس، پورين ها(گزانتين،تئوفيلين و آدنين) و اسيداکساليک است که کافئين و پورين هاي موجود در آن از مهمترين مواد موثر بر دستگاه عصبي هستند که نقش مهمي در بروز اثرات چاي بازي ميکنند.

نوشيدن چاي در درمان تصلب شرائين و ممانعت از بروز آن، تسريع حرکات تنفسي و گردش خون، تجديد نيرو و تقويت قواي فکري افراد موثر است.

گفتني است، اين پژوهش در شماره 28 فصلنامه گياهان دارويي وابسته به پژوهشکده گياهان دارويي جهاد دانشگاهي به چاپ رسيده است.