مهمونی‌دادن از اون کارهایی است که واقعا برای روحیه خوبه و لحظات شادی رو فراهم می‌کنه اما نکاتی در باب مهمونی لازمه که بدونید !
اولا شاد باشید . مهمانی یعنی دور هم جمع شدن برای شادی بیشتر . بانوان‌خوب شما مسئول مهمانی نیستید که دائما در فکر و خیال هستید قرار است که یک عده بیایند و از همه چیز شما ایراد بگیرند ! آنهایی که بخواهند ایرادی بگیرند همیشه دهانشان باز است !
در مهمانی مدیریت زمان بسیار مهم است بخصوص برای آنهایی که هر چه وقت کمتری داشته باشند عصبی‌تر شده و خب ضریب اشتباهاتشان بالاتر می‌رود. مردان خوب و همسران عزیز در هنگامی که قرار است مهمانی برگزار کنید حواستان باشد که به همران بانوی‌خوبتان باید مثل یک تیم هماهنگ عمل کنید . در این گاه باید خوی خود را با همسرتان دمسان نمایید اگر شما خونسرد هستید و اطمینان دارید همه چیز مناسب است و در زمان باقیمانده وقت برای همه چیز هست و همسرتان دائم در جنب و جوش و محاسبه و … بی‌خیال در گوشه‌ای ننشینید و لبخند بزنید . باور کنید این باعث نمی‌شود همسرتان آرامش بگیرد بلکه با این کار او را بیشتر مضطرب می‌کنید و احساس اینکه او دست تنهاست را به او القا می‌کنید . همپا و دمسان به کارها برسید و چه بهتر که کارها را به صورت هماهنگ از نظر زمانی و مکانی تقسیم کنید !

از نظر اشپزی : اگر می‌خواهید برنج درست کنید حتما برنج را از شب قبل یا صبح (برای مهمانی شام) پاک کنید و در آب بریزید . اگر آش یا سوپی می‌پزید حتما نخود و لوبیا از قبل آماده کنید (زودپزهای جدید در اینگونه موارد واقعا عصای دست خواهند بود) . برای دسر به خاطر داشته باشید ژله و کرم‌کارامل یا بعضی خمیرهای پیراشکی‌ها یا کیک‌ها حتما باید مدت زمانی معین را در یخچال و در دمای خنک بماند تا به اصطلاح بگیرد . از طرفی بعضی غذاها مثل سوپهای لعابدار (یا سوپهای آماده ) خصوصا سوپهایی با مایه شیر-خامه (که معمولا سفید یا روشن هستند) اگر مدت زمانی منتظر بمانند رویه‌ می‌بندند و سوپ بدمنظر می‌شود پس تا جایی که می‌شود سوپ را نزدیک به زمان سرو درست کنید یا در ظروفی بریزید که معمولا می‌توان آنها را روی گرم‌کنی با شعله شمع قرار داد . بدینگونه سوپ به اندازه کافی گرم می‌ماند و رویه هم نمی‌بندند (می‌تونید اگر سرو شام به تعویق افتاد سوپ را هم بزنید ).

زیاد غذا درست نکنید . معمولا تعداد مهمانها مشخص است و شما با توجه به اشنایی که با مهمانها دارید می‌دانید که هر کس به چه اندازه میخورد. لازم نیست اگر 8 نفر مهمان دارید و می‌خواهید دو یا سه جور غذا درست کنید حتما از هر غذا به اندازه 8 نفر بپزید . محاسبه کنید در مهمانان چه کسی کدام غذا را دوست دارد. میزان سوپ و پیش‌غذاها و تشریفات بعد از غذا (دسرها و پذیرایی‌ها) را حتما در نظر داشته باشد چون مثلا اگر مهمانی برای جشن تولد دارید و می‌خواهید بعد از شام کیک را سرو کنید و بعد شام الویه و سوپ و مثلا لازانیا بپزید و به عنوان دسر ژله و بستنی بدهید خب مطمئن باشید یا کسی لب به کیک و چای نمی‌زند یا فردا تمام بچه‌های حاضر در مهمانی مهمان بیمارستان یا تخت خانه هستند. لازم نیست (و معمولا اتفاق نمی‌افتد) که افراد مهمانی از همه غذاها بخورند معمولا معلوم است اگر چند نوع غذا دارید چه کسی برنج و خورشت فسنجان را دوست دارد و چه کسی مثلا ترجیح می‌دهد که شب برنج نخورد و جوجه کباب خالی را با سبزیجات وسوپ ترجیح می‌دهد. وقتی در مهمانی 5 خانم حساس به وزن و کالری دارید و دو آقای درگیر مشکلات چربی و اوره و چند بچه‌ی شیطان بازیگوش لازم نیست 3 جور خورشت با دو جور برنج (مثلا شیرین پلو و باقالی پلو) بپزید و بعد انتظار داشته باشید همه راضی و خوشحال از مهمانی بیرون بروندو غذایی هم باقی نماند . بچه‌ها را هم در نظر داشته باشید !
این نکته را در نظر داشته باشید که غذاهایی که بعد از مهمانی دور ریخته می‌شود در واقع می‌توانست چند نفر را آن شب را گرسنه‌ خوابیده‌اند سیر کند. لازم نیست برای نشان دادن دستپخت یا توانایی مالیتان غذای بپزید و بعد در حالی که نه کسی غذاهایتان رادرست حسابی خورده و مزه‌ی آنها را به درستی چشیده باشد نه ممنونتان بوده مرتکب اسراف و ظلم در حق بیچارگان شوید . طوری مهمانی را اداره کنید که هم هر کس غذایی که دوست دارد را سیر بخورد و طعمش را احساس کند هم غذایی اضافه نیاید. لازم نیست تمام افراد حاظر در مهمانی از تمام غذاهای شما بچشند. مهمانی سالن تست طعم و چشیدن غذا نیست کسی که یک بشقاب پلوی زعفرانی و خورشت فسنجان با گوشت اردک خورده و طعم آن لذت بره معمولا نمی‌تواند یک بشقاب لازانیا با سس توبسکو و پنیر پیزای زیاد بخورد و باز هم لذت ببرد . پس به اندازه دو نفر خورشت و برنج درست کنید و به اندازه دو نفر مثلا لازانیا و برای بچه‌ها هم مثلا الویه یا خوراک سوسیس یا پیتزای کوچولو . بدینگونه هر کس چیزی که دوست دارد را می‌خورد و لذت می‌برد و با خاطره‌ای خوش مهمانی را ترک می‌کند.

سعی کنید در چیدن ظرفها و ملزومات (چنگال ، قاشق ، کارد یا در صورت لزوم قاشق سوپ‌خوری یا بستنی‌خوری) و دستمال سفره و لیوان یا گیلاس با سلیقه باشید. منظم بچینید و دمسان. در ضمن نوشیدنی‌های مهمانی را هم مناسب با غذاهای خود انتخاب کنید لازانیا را با دوغ نمی‌خورند و خورشت قیمه و شیرین پلو را نوشابه زیاد دلچسب نیست و می‌توانید به جا از نوشابه‌های گازدار (شخصا توصیه‌ نمی‌کنم) ، دوغ شربتهای ایرانی (شربت نعنا یا بهارنارنج و … که با خورشتها بسیا ر خوش‌خوراک هستند) یا آب میوه‌های طبیعی (مثل آب یا شربت پرتقال ) استفاده کنید.

نوع دسر را هم باید با توجه به غذا انتخاب کنید و مثلا بعد از یک آبگوشت بزباش و ترشی و ماست و دوغ کسی بستنی و کرم‌کارامل نمی‌خورد !

مردان خوب توجه داشته باشند که در تمام مراحل مهمانی از شب نشینی و آماده کردن غذا و سرو و جمع کردن و سرو دسر و بعد دوباره پذیرایی تکمیلی یار و کمک همسر عزیزتان باشید وظیفه شما این نیست که مهمان‌ها را سرگرم کنید و بانوی‌خوبتان مدام در آشپز‌خانه یا سر میز‌شام باشد بلکه به تناوب به هم یاری برسانید و از نظر فکری هم یار و یاور باشید ! بسیار توجه کنید که برگزاری مهمانی مثل برگذاری یک جلسه کاری احتیاج به پشتیبانی و همفکری و کار تیمی دارد . کاری کنید که بعد از تمام شدن مهمانی و رفتن مهمانها همه خاطره خوشی از لحظه لحظه آن شب داشته باشند .