غذاي چرب، ذهن را تنبل مي‌كند


جام جم آنلاين: محققان دانشگاه آكسفورد در يك پژوهش جديد نشان داده‌اند موش‌هايي كه
رژيم‌هاي غذايي حاوي چربي زياد دارند، توان فيزيكي آنها به ميزان قابل توجهي كاهش
مي‌يابد و با افت توانايي ذهني پس از 9 روز مواجه مي‌شوند.

به گزارش ايسنا، محققان مي‌گويند: اين يافته نه‌تنها براي افرادي كه چربي زياد مصرف مي‌كنند، هشداردهنده است بلكه حتي براي ورزشكاراني كه مي‌خواهند رژيم غذايي مناسبي داشته باشند يا براي بيماراني كه مبتلا به اختلالات متابوليكي هستند ، كاربرد دارد.

دكتر اندرو موراي ، پژوهشگر اصلي در اين تحقيق مي‌گويد: ما متوجه شديم وقتي رژيم غذايي موش‌ها از كم‌چرب به پرچرب تغيير مي‌كند ، به ميزان حيرت‌انگيز و تعجب‌آوري، بازده فيزيكي آنها كاهش مي‌يابد و پس از گذشت 9 روز، اين افت توان فيزيكي به 50 درصد مي‌رسد.

به گفته متخصصان تغذيه، ‌رژيم‌هاي غذايي پرچرب كه مهم‌ترين آن رژيم غذايي غربي است، در طولاني‌مدت خطرناك و مضر هستند و مشكلاتي چون چاقي، ‌ديابت و نارسايي قلبي را به‌وجود مي‌آورند.

اين مواد غذايي همچنين باعث كاهش توانايي ذهني و حافظه‌اي مي‌شود؛ اما اين بار محققان دريافته‌اند كه اين تاثيرات نامطلوب حتي در كوتاه‌مدت نيز اعمال مي‌شوند