[You must be registered and logged in to see this image.]
هویج پلو از جمله پلوهای مخلوط قدیمی است كه معمولا آن را با هویج فرنگیای كه رنگ نارنجی تیرهتری دارد، میپزند تا پلو ظاهر خوشرنگ و لعابتری داشته باشد. ولی با هویج معمولی هم می توان آن را درست کرد.
مواد لازم برای 4 نفر :
* هویج : نیم کیلو
* برنج : 4 پیمانه
* شكر : 3/4 پیمانه
* روغن مایع : به میزان لازم
* گوشت چرخ كرده یا مرغ : 500 گرم
* زعفران : یك قاشق چایخوری و مقداری اضافی برای روی برنج
* پیاز : دو عدد
* دارچین : نصف قاشق سوپخوری
* نمك : به میزان لازم
طرز تهیه :
ابتدا هویج ها را به صورت خلالی درآورید. یا با رنده درشت رنده کنید. هویج ها را در روغنی که خوب داغ شده تفت دهید .
پس از آن شکر را در یک پیمانه آب جوش حل کرده و به هویج اضافه کنید و بگذارید تا خلال هویج ها کمی بپزد.
بعد کمی از زعفران را به آن اضافه کرده و پس از یکی دو جوش زیر گاز را خاموش کنید.
پیاز را در گوشت چرخ کرده رنده کنید . نمك و دارچین را نیز به گوشت اضافه كنید و خوب ورز دهید.
سپس آن را به صورت كوفتههای ریزی درآورید.
داخل تابهای كمی روغن بریزید و كوفته ریزهها را در روغن قرار دهید و روی اجاق گاز بگذارید تا تفت داده شود. كوفته ریزهها را به مخلوط هویج خلال شده اضافه كنید. ( البته می توانید در پایان پخت غذا کوفته های گوشت را جداگانه روی برنج بریزید. )
برنج را آبکش کنید .
برای ته دیگ می توانید از خود هویج استفاده کنید ( برای این کار ، هویج های بزرگ را به صورت طولی برش دهید. سعی کنید هویج ها نازک نشوند) یا از سیب زمینی استفاده کنید.
حالا یک لایه برنج و یک لایه هویج ها را بریزید و همین طور تا پایان برنج ادامه دهید.
برنج را دم کنید.
هویج پلوی شما آماده است.
[You must be registered and logged in to see this image.]
نکته 1 : به جای گوشت می توانید از مرغ های تکه شده استفاده کنید .
نکته 2 : می توانیم برای خوشمزه تر شدن غذا پیازداغ را هم به هویج هام اضافه کینم.
نكته 3 : با توجه به اینكه هویج پلو دارای شیره شكر است و این شیره به ته دیگ نیز منتقل میشود، احتمال سوختن این غذا از دیگر پلوهای مخلوط بیشتر است. بنابراین یا زیر اجاق گاز را بسیار كم كنید یا اینكه از شعله پخشكن استفاده كنید. معمولا حدود 3 ربع ساعت، زمان كافی برای دم كشیدن این پلو خواهد بود .
هویج پلو از جمله پلوهای مخلوط قدیمی است كه معمولا آن را با هویج فرنگیای كه رنگ نارنجی تیرهتری دارد، میپزند تا پلو ظاهر خوشرنگ و لعابتری داشته باشد. ولی با هویج معمولی هم می توان آن را درست کرد.
مواد لازم برای 4 نفر :
* هویج : نیم کیلو
* برنج : 4 پیمانه
* شكر : 3/4 پیمانه
* روغن مایع : به میزان لازم
* گوشت چرخ كرده یا مرغ : 500 گرم
* زعفران : یك قاشق چایخوری و مقداری اضافی برای روی برنج
* پیاز : دو عدد
* دارچین : نصف قاشق سوپخوری
* نمك : به میزان لازم
طرز تهیه :
ابتدا هویج ها را به صورت خلالی درآورید. یا با رنده درشت رنده کنید. هویج ها را در روغنی که خوب داغ شده تفت دهید .
پس از آن شکر را در یک پیمانه آب جوش حل کرده و به هویج اضافه کنید و بگذارید تا خلال هویج ها کمی بپزد.
بعد کمی از زعفران را به آن اضافه کرده و پس از یکی دو جوش زیر گاز را خاموش کنید.
پیاز را در گوشت چرخ کرده رنده کنید . نمك و دارچین را نیز به گوشت اضافه كنید و خوب ورز دهید.
سپس آن را به صورت كوفتههای ریزی درآورید.
داخل تابهای كمی روغن بریزید و كوفته ریزهها را در روغن قرار دهید و روی اجاق گاز بگذارید تا تفت داده شود. كوفته ریزهها را به مخلوط هویج خلال شده اضافه كنید. ( البته می توانید در پایان پخت غذا کوفته های گوشت را جداگانه روی برنج بریزید. )
برنج را آبکش کنید .
برای ته دیگ می توانید از خود هویج استفاده کنید ( برای این کار ، هویج های بزرگ را به صورت طولی برش دهید. سعی کنید هویج ها نازک نشوند) یا از سیب زمینی استفاده کنید.
حالا یک لایه برنج و یک لایه هویج ها را بریزید و همین طور تا پایان برنج ادامه دهید.
برنج را دم کنید.
هویج پلوی شما آماده است.
[You must be registered and logged in to see this image.]
نکته 1 : به جای گوشت می توانید از مرغ های تکه شده استفاده کنید .
نکته 2 : می توانیم برای خوشمزه تر شدن غذا پیازداغ را هم به هویج هام اضافه کینم.
نكته 3 : با توجه به اینكه هویج پلو دارای شیره شكر است و این شیره به ته دیگ نیز منتقل میشود، احتمال سوختن این غذا از دیگر پلوهای مخلوط بیشتر است. بنابراین یا زیر اجاق گاز را بسیار كم كنید یا اینكه از شعله پخشكن استفاده كنید. معمولا حدود 3 ربع ساعت، زمان كافی برای دم كشیدن این پلو خواهد بود .