Iran Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Iran ForumLog in

Iran Forum helps you connect and share with the people in your life


descriptionتغذيه و خواص آن Emptyتغذيه و خواص آن

more_horiz
تغذیه و سلامتی
[تصویر: 367e7afe829e1e80b4344df0658f7f46.jpg]
خداوند، به طور طبیعی غذاهایی را در اطراف ما قرار داده است که نه تنها ارزش غذایی بالایی دارند بلکه نگهبان و محافظ بدن ما بوده و به علت خاصیت دارویی آنها، در پیشگیری از بسیاری از بیماری‌های خطرناک موثر هستند.
● هویج
هویج یکی از خوراکی‌های مهمی است که ضد پیری و سرطان به شمار می‌آید. در هویج مقدار زیادی کلسیم، فسفر، آهن و پتاسیم وجود دارد.
● بروکلی
یا گل کلم ایتالیایی یکی از مواد غذایی مهمی است که سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی همچون ویتامین c و بتاکاروتن است که مانند فولات‌ها بدن را در مقابل ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و سرطان محافظت می‌کند.
● برزک‌ها
یا تخم کتان منابع غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند که در درمان افزایش کلسترول و فشار خون بالا موثرند.
● گوجه‌فرنگی
گوجه‌فرنگی سرشار از لیکوپن (Lycopene) بوده که ماده‌‌ای آنتی اکسیدان با خواص نیرومند ضد سرطانی است، جذب لیکوپن در بدن با پختن گوجه‌فرنگی همراه با روغن بیشتر می‌شود.
●روغن زیتون روغن
زیتون منبع مهمی برای اسیدهای چرب اشباع نشده است که برای حفظ و تعادل کلسترول خون لازم است.
● ماهی‌های روغن‌دار
ماهی تن، ماهی آزاد و قزل‌آلا همگی ماهی‌های روغن‌دار هستند که سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ بوده و باعث کاهش کلسترول تام می‌شوند و شخص را از عوارض بیماری‌های قلبی محافظت می‌کنند.
● فلفل سبز خام
فلفل‌ها منابع سرشاری از بتاکاروتن و ویتامین C، هستند که آنتی‌اکسیدان بوده و اثرات ضد سرطانی دارند.
● سیب‌زمینی
سیب‌زمینی ماده غذایی دیگری است که دارای انواع و اقسام املاح می‌باشد و برای پایین آوردن فشار خون ماده‌ای موثر به شمار می‌رود.
● حبوبات
از دسته حبوبات می‌توان از نخود، عدس، ماش و لوبیا نام برد که به خاطر داشتن مقادیر زیادی پروتئین گیاهی از غذاهای ممتاز به شمار می‌آیند. در حبوبات مقادیر زیادی فیبر محلول وجود دارد که اگر به طور منظم خورده شوند به شکل معجزه‌آسایی کلسترول خون را پایین می‌آورند. حبوبات همچنین دارای مقادیر زیادی آهن، اسید فولیک و پتاسیم هستند.
● پوره جو دو سر
منبع خوبی از فیبر محلول بوده که به کاهش سطح کلسترول خون کمک می‌کند و دارای مقادیر زیادی از منیزیم و روی است. انگور قرمز به علت داشتن مواد آنتی اکسیدانی از ابتلا به سرطان پیشگیری می‌کند.
● بادام‌ها
بادام‌ها نیز همچون سایر میوه‌های مغزدار سرشار از پروتئین، ویتامین e و سلنیوم هستند.
● پرتقال
این میوه به عنوان یکی از بهترین‌ منابع ویتامین C شناخته شده است که از تخریب سلولی و بافتی ناشی از ضایعات رادیکال‌های آزاد جلوگیری می‌کند. (رادیکال‌های آزاد موجب تخریب سلولی می‌شوند.) اسفناج این سبزی سرشار از اسیدفولیک، لوتئین و ویتامین E بوده و خاصیت ضد سرطانی دارد.
● میوه‌های مغزدار (گردو، پسته، فندق و... )
این میوه‌ها غنی از سلفیم و ویتامین E هستند و کلسترول خون را پایین می‌آورند. در رژیم کاهش فشار خون که به نام رژیم داش (DASH) معروف است به عنوان یکی از مواد غذایی که فشار خون را کاهش می‌دهند، مورد استفاده قرار می‌گیرد.
● جوانه‌ها
جوانه‌ها مواد خوراکی ضد پیری موثری هستند که امروزه استفاده از آن در تهیه غذاهای مختلف به وفور دیده می‌شود. جوانه‌ها دارای نیروی شگرفی هستند که سرشار از مواد آلی و انرژی‌زا می‌باشند.
● ماست کم چرب
ماست دارای باکتری است که باعث ایجاد تعادل میکروبی در بدن می‌شود و هضم غذا را آسان‌تر می‌کند همچنین به علت دارا بودن کلسیم فراوان به استحکام استخوان‌ها کمک می‌کند.
● عسل
عسل غذایی پر انرژی است به نحوی که بیشتر وزن آن را کربوهیدرات تشکیل می‌دهد و بقیه آن از آب، پروتئین، پتاسیم، سلنیوم، منیزیم، کرم، گوگرد، منگنز، آهن، مس و... تشکیل شده است. عسل باعث ضد عفونی کردن زخم‌ها می‌شود، ضد درد و طولانی‌کننده عمر است. عسل باعث از بین رفتن خستگی و کسالت می‌شود. همچنین نقش موثری در زیبایی و طراوت پوست دارد. عسل دوران جوانی را طولانی کرده و یک غذای مهم ضد پیری به شمار می‌آید.
● ادویه‌جات (زنجبیل، زعفران و آویشن)
این ادویه‌جات دارای صدها عنصر و ماده‌ شیمیایی مفید برای بدن بوده و ضد پیری هستند. همچنین موجب تقویت هوش و حافظه، تسکین اعصاب، ایجاد آرامش، رفع خستگی، ایجاد شادابی، کمک در هضم سریع غذا، تقویت و سختی نسوج بدن، جلوگیری از لخته شدن خون و... می‌شوند. شما که علاقه‌مند هستید همیشه سالم، تندرست و شاداب باشید باید همواره از غذاهای طبیعی و تازه استفاده کنید، غذاهایی که به آنها مواد شیمیایی و محافظ اضافه نکرده‌‌اند و در صورت امکان از غذاهای نمک سود، کنسرو شده و اشعه دیده پرهیز کنید. غذاها هر چه ساده‌تر و تازه‌تر باشند بهتر هستند. غذا را بشناسید و سپس میل کنید.

descriptionتغذيه و خواص آن EmptyRe: تغذيه و خواص آن

more_horiz
فواید جدید سویا
[تصویر: 71cb8199184816caeddd4d9a533ab01d.jpg]

از دانه های سویا این روزها به عنوان عاملی برای مبارزه با بیماری ها استفاده می شود.
دانا جاکوبی، نویسنده کتاب آشپزی می گوید: من عادت داشتم دانه های سویا را تقریباً در هر چیزی استفاده کنم. این باعث می شد که غذاها، فوق العاده خوشمزه شوند به طوریکه تا به حال کسی چنین غذاهایی را نخورده است. این روزها. نویسنده «فایده جدید سویا» برای پرده برداری از رموز آشپزی اش، در استفاده از خمیر نرم سویا از شیرینی هویجش گرفته تا شیر وانیلی سویا در دسر موز و نارگیل اش درنگ نمی کند. او می گوید:
خبرهای خوبی در مورد دانه های سویا دارم. مردم خوشحال هستند می توانند سویا را به برنامه رژیمشان اضافه کنند.
▪ فواید سویا در پایین آوردن کلسترول
دیگر در یافتن دانه های سویا مشکلی وجود ندارد. فرآورده های جدید آن، انتخاب های متنوعی از غذاهای صبحانه گرفته تا غذای قبل از خواب را ارائه می دهند. سوپر مارکت ها، هم اکنون شیرهایی با طعم سویا، دانه های ترد و خشک سویا، چیپس سویا همراه با غلات و همبرگرهای سویا را عرضه می کنند. دلیل آن این است که شواهدی نشان می دهد فرآورده های سویا می تواند، قسمتی از رژیم کم چربی باشد که با پایین نگه داشتن سطح کلسترول، خطر سکته قلبی را کاهش می دهند. اخیراً FDA برای جلب مشتری به فروشگاه های مواد غذایی روی خوش نشان داده و فواید این دانه ها را روی برچسب هایی نوشته است.
نوامبر گذشته، انجمن سلامتی آمریکا اعلامیه ای منتشر کرده که طی آن آمریکایی های مبتلا به کلسترول بالا را به استفاده از سویا، تشویق کرده است.
هم اکنون فروشگاه ها و موسسات مهم، در حال تولید قرص های محتوی سویای خالص هستند. این مواد شبه استروژن با توجه به اثرات مفید دانه های سویا تهیه می شوند. اما اگر مقدار کمی سویا بتواند شما را سالم نگه دارد، مصرف زیاد آن به ویژه نوع فشرده آن به شکل قرص، شاید آن خاصیت را نداشته باشد، کسی نمی داند که آیا استفاده از دوز بالاتر، مطمئن است یا خیر.
علاوه بر آن استفاده از سویا در غذاها، مانند دانه های پروتئین دار سویا می تواند کلسترول شما را پایین آورد. تحقیقات همچنین نشان داده است فواید سلامتی سویا، از دانه های پروتئین دار سویا که به طور طبیعی شامل «شبه فلاون ها» هستند، نشات می گیرد (سس سویا، اگرچه از دانه های سویا گرفته می شود، اما شبه فلاون ندارد). تحلیلی که در سال ۱۹۹۵ انجام شد، حاکی است افرادی که دارای کلسترول فزاینده بوده اند و به طور متوسط روزانه ۴۷ گرم پروتئین سویا مصرف کرده اند حدود ۹ درصد کلسترولشان پایین آمده و کلسترول LDL آنها (انسداد شریانی) حدود ۱۳ درصد کاهش داشته و این خیلی خوب است چون هر یک درصدی که کلسترول پایین بیاید خطر بیماری های قلبی ۲ درصد کاهش پیدا می کند.
دیوید جنکسن استاد دانشگاه علوم پزشکی و تغذیه تورنادو می گوید:
حتی اگر کلسترول شما در حد نرمال و طبیعی است، با اضافه کردن سویا به رژیم غذایی تان به ثابت نگه داشتن آن کمک کنید.
▪ مصونیت در برابر سرطان
در چین و ژاپن که غذاهای سویادار، تقریباًَ جزو غذاهای روزانه شان محسوب می شود، میزان مرگ ومیر در اثر سرطان سینه و پروستات خیلی پایین تر از ایالات متحده است. وقتی محققان ژاپنی ۱۲۰۰ زن مبتلا به سرطان سینه را با ۲۳ هزار داوطلب سالم مقایسه کردند، دریافتند زنانی که قبل از یائسگی حداقل سه بار در هفته خمیر سویا مصرف می کنند، خطر ابتلا به سرطان سینه در آنها کاهش یافته است. طبق بررسی که در سنگاپور انجام شده، زنانی که هنوز به دوران یائسگی نرسیده اند، آنها که از دانه های سویا بیشتر استفاده کرده اند، به طور چشمگیری کمتر مبتلا به سرطان می شوند.
▪ مسکن گُر گرفتگی
بعضی از بررسی ها اشاره به این دارد که سویا ممکن است ناراحتی های دوران یائسگی را کاهش دهد. این نظریه نشان دهنده این موضوع است که شبه فلاون های سویا استروژن گیاهی هستند. در دوران یائسگی چنین تصور می شود که این ترکیبات در استروژن طبیعی زنان دخالت دارند. در سال ۱۹۹۹، محققان دانشگاه پزشکی ویک فورست، بر روی گروهی از زنان یائسه آزمایش هایی کردند و دو بار در روز در وعده های غذایی شان ۱۰ گرم پروتئین سویا افزودند. این رژیم باعث شده که شدت گُر گرفتن و عرق ریزی شبانه آنها بهبود یابد. در بررسی های اخیر، محققان کلینیک مایر دریافته اند که رژیم سویا نسبت به استروژن، تاثیر کمتری دارد اما در بهبودی گُرگرفتگی به کار می آید. متخصصان معتقدند که برای مشخص کردن نقش سویا در کاهش علائم یائسگی، به بررسی های بیشتری نیاز است.
قدرت سویا علیه کلسترول و این نظریه قوی که دانه های سویا می تواند خطر بروز سرطان را کاهش دهد، کافی است تا سویا مرتباً مهمان میز غذای شما باشد. چند بار؟ اگر میزان کلسترول شما خوب است و علاقه مندید که آن را پایین نگه دارید. فقط مقداری سویا در غذای روزانه تان استفاده کنید. اگر کلسترول شما تقریباً بالاست و ترجیح می دهید که دارو نخورید، سعی کنید روزانه ۲۵ گرم سویا بخورید. (طبق توصیه FDA، اما این کار را با موافقت پزشکان انجام دهید) شما نباید از کتاب آشپزی جاکوبی پیروی کنید. فقط ۹۰ گرم آن می تواند ۴ تا ۱۹ گرم پروتئین سویا را به بدن شما برساند که البته به نوع آن بستگی دارد.
● اهمیت « سویا»
بررسی پژوهشگران کانون ملی سرطان حاکی است محصولات ساخته شده از دانه سویا برای پیشگیری از سرطان سینه مفید است.
به گفته « سئیچیرو یاماموتو» یکی از پژوهشگران کانون ملی سرطان، این موضوع پس از بررسی بیش از ۲۰ هزار زن بین سنین ۴۰ تا ۵۹ سال به دست آمده است.
این پژوهش نشان داده است که نسبت ابتلا به سرطان سینه در زنانی که هر روز در غذاهای خود از سویا استفاده نمی کنند، نسبت به زنان دیگری که از آن استفاده می کنند، حدود دو برابر بیشتر است.
وی افزود نتیجه این بررسی بیانگر این است که در زنانی که روزانه سه وعده سوپ سویا خورده اند، میزان ابتلا به سرطان سینه ۴۰ درصد کاهش یافته است و به نظر می رسد وجود هورمون گیاهی « ایسوفلاون» در دانه سویا موجب پیشگیری از سرطان سینه در زنان می شود به گونه ای که احتمال ابتلا به سرطان سینه در زنانی که روزانه از طریق خوردن غذاهای تهیه شده از سویا حدود ۲۵ میلی گرم « ایسوفلاون» جذب بدنشان می شود، نسبت به زنانی که از این مورد غذا ها استفاده نمی کنند، ۵۴ درصد کمتر است.
این پژوهش همچنین حاکی است در منطقه شرق آسیا، استفاده از محصولات غذایی سویادار، بسیار رایج است به طوریکه در ژاپن، ماده اولیه سوپی که معمولاً با هر غذا می خورند یا سس پر استفاده « شویو» را تشکیل می دهد، سویا است.
آمار کانون ملی سرطان ژاپن حاکی است سرطان سینه یکی از رایج ترین سرطان ها میان زنان این کشور است و سالانه حدود ۲۰ هزار تن به آن مبتلا می شوند.

descriptionتغذيه و خواص آن EmptyRe: تغذيه و خواص آن

more_horiz
درمان فشارخون با انگور
خواص‌خوراکی‌ها- همشهري آنلاين:
می‌توان با خوردن انگور، فشار خون را کاهش داد و به بهبود کار قلب کمک کرد

به گزارش واحدمرکزی خبر، به نقل از خبرگزاری رویترز محققان با آزمایش روی موش‌های آزمایشگاهی دریافتند موش‌هایی که انگور مصرف می‌کنند از بیماری فشار خون در امان می‌مانند و قلب آنها نیز سالم تر است.

دکتر میشل سیمور و همکارانش در موسسه تحقیقاتی سلامت قلب در دانشگاه میشیگان اعلام کردند به نظر می‌رسد انگور به طور مستقیم بر قلب تاثیر مثبت دارد و در واقع رژیم سرشار از سبزیجات و میوه، در بهبود کارکرد قلبی موثر است.

در مطالعه این محققان، انگور‌های سبز، قرمز و بنفش بررسی و آزمایش شدند.

بعد از هجده هفته آزمایش، موش‌هایی که رژیم سرشار از انگور مصرف کرده بودند دچار کاهش مناسب فشار خون و بهبود کارکرد قلبی و کاهش التهاب در سراسر بدن شدند.

همچنین علائم تخریب عضله قلب در این دسته از موش‌ها، بهبود یافت.

دکتر استیون بولینگ از دانشگاه میشیگان نیز می‌گوید فلاوینوئیدها، مواد شیمیایی مفیدی هستند که در انگور، چای سبز ، کاکائو و گوجه فرنگی یافت می‌شوند.

این مواد از پیش نیز شناخته شده بودند و تاثیر مثبت آنها روی سلامت قلب مشخص شده بود.

محققان می‌گویند حتی پودرهای حاوی انگور نیز ممکن است چنین اثر مفیدی داشته باشند.

سازمان بهداشت جهانی اعلام می‌دارد که فشار خون بالاتر از 14 روی 9 ، بیماری فشار خون یا هایپر تانسیون خوانده می‌شود.

عدد بالایی نشان دهنده فشار حد اکثر یا سیستولیک و عدد پایین کسر، نشان دهنده فشار دیاستولیک یا حداقل است.

سرو صدای ناشی از هواپیماها به طور متوسط سبب افزایش شش ممیز دو دهم درجه‌ای فشار خون سیستولیک و هفت ممیز چهار دهمی فشار دیاستولیک می‌شود.

descriptionتغذيه و خواص آن EmptyRe: تغذيه و خواص آن

more_horiz
فوائد انبه
[تصویر: 60f94a98637edd7d7efae3a5c0b3e206.jpg]


(نام علمی Mcngifera indica )
● کلیات گیاه شناسی
انبه درختی است زیبا که ارتفاع آن تا ۱۰ متر می رسد . منشا انبه هند و مالزی و برمه میباشد ولی هم اکنون در تمام مناق استوایی و حاره کشت میشود . انبه از ۴۰۰۰ سال پیش وجود داشته است .
برگهای این درخت نیزه ای شکل ، گلهای آن زرد یا قرمز رنگ و بصورت خوشه ای وجود دارد .
میوه آن که انبه یا منگو نامیده می شود بیضوی شکل و دارای طعمی مطبوع وشیرین بوده و دارای هسته ای نسبتا)بزرگ است . انبه حر اوائل ماه می می رسد و تا اوائل سپتامبر موجود است .
▪️ ترکیبات شیمیایی
انبه دارای موادی مانند اسید بنزوئیک Benzoic Acid اسید سیتریک Citric Acid و پیوری یلو دری Puri yellow Dye که ماده زرCF رنگی است می باشد . انبه در حدود۱۵۲۵ تانن دارد .
هسته انبه دارای چربی زیاد و نشاسته و اسید گالیک Gallic Acid است .
● خواص داروئی
▪️ خواص میوه انبه
انبه رسیده از نظر طب قدیم ایD۱ان گرم و خشک و نارس آن سرد و خشک است . انبه نارس تولید کننده بلغم و سودا در بدن می باشد .
۱) انبه بسیار مقوی بوده و تقویت کننده بدن است .
۲) انبه تقویت کننده قوا جنسی است .
۳) رنگ صورت را درخشان می کند .
۴) دهان را خوشبو می کند .
۵) ادرار آور است .
۶) یبوست را برطرف می کند .
۷) انبه دارای مقدر زیادی اسید گالیک است . بنبراین سیستم هضم را ضد عفونی و تمیز می کند ,
۸) انبه تمیز کننده خون می باشد .
۹) خوردن انبه بوی بد بدن را از بین می برد .
۱۰) انبه حرارت بدن را کاهش می دهد و تب را پائین می آرود .
۱۱) برای رفع اسهال مفید است .
۱۲) خوردن انبه ، سردرد ، تنگی نفس و سرفه را از بین می برد .
۱۳) برای درمان بواسیر مفید است .
۱۴) عطش را برطرف می کند.
۱۵) انبه چون گرم است برای گرم مزاجان مناسب نیست و این اشخاص باید آنرا با سکنجبین بخورند .
● خواص مغز هسته انبه
انبه دارای هسته بزرگی است که در وسط آن مغز آن قرار درد که بجای مغز بادام می توان از آن در شیرینی جات استفاده کرد .
مغز هسته انبه از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است .
۱) خوردن مغز هسته اسهال را برطرف می کند .
۲) برای معالجه سرماخوردگی مصرف می شود .
۳) سرفه های سخت را درمان می کند .
۴) درمان کننده بواسیر خونی است .
۵) خانم هائیکه دچر خونریزی از رحم می باشند و یا بین دو عادت ماهیانه خونریزی دارند برای رفع آن باید از مغز انبه استفاده کنند .
۶) مغز هسته انبه کرم کش و ضد اسهال است .
۷) برای تسکین آسم و تنگی نفس مفید است .
۸) ضد استفراغ است .
● دیگر خواص درخت انبه
۱) گل انبه سرد و خشک است و اسهال را رفع می کند .
۲) اگر شکوفه درخت انبه را خشک کرده و هر روز حدود ۳ گرم آنرا با ۱۰ گرم شکر بخورند سرعت انزال را معالجه می کند .
۳) صمغ درخت انبه را با روغن و آبلیمو مخلوط کنید برای ناراحتی های پوست مفید است .
۴) برای برطرف کردن ریزش من ، آب برگهای درخت انبه را روی سر بمالید .
۵) برای تقویت دندان و لثه دم کرده برگ درخت انبه را مضمضه کنید .
● مضرات
هضم انبه برای بعضی از افراد سخت است و ممکن است ایجاد خارش و دمل نمائید . :lol:

descriptionتغذيه و خواص آن EmptyRe: تغذيه و خواص آن

more_horiz
كاهش فشار خون با سالاد ميوه
موادغذائی- تحقيقات نشان مي‌دهد كه افزودن ميوه و سبزيجات به رژيم غذايي تا حدود زيادي به كاهش فشارخون كمك مي‌كند.

بر پايه اين تحقيقات افرادي كه تا 10 وعده در روز ميوه و سبزيجات مصرف مي‌كنند، پس از 2 ماه افت قابل ملاحظه‌اي را در فشار خون خود شاهد بوده‌اند.

اين در حالي است كه افزودن ماست كم‌چرب به ميوه و سبزيجات مي تواند خاصيت آنها در مبارزه با فشارخون را تقويت كند.

به گفته پزشكان تركيب ماست كم‌چرب با ميوه‌ها نه تنها خواص آنها را چندبرابر مي‌كند، بلكه موجب مي‌شود ضمن تامين ويتامين ها، كلسيم مورد نياز هم به بدن برسد.

كارشناسان تغذيه معتقدند به جاي استفاده از سس‌هاي مملو از چربي و نمك به سالاد‌ها مي توان از ماست‌هاي كم چرب استفاده كرد و ذائقه را به آن عادت داد.

descriptionتغذيه و خواص آن EmptyRe: تغذيه و خواص آن

more_horiz
عصاره برگ زیتون و کنترل فشار خون
تحقيقات- همشهری آنلاین:
یک مکمل حاوی عصاره برگ زیتون توانسته است به کاهش فشار خون و کلسترول در افرادی که در معرض ابتلا به فشار خون بالا هستند، کمک کند.

برگ‌های درخت زیتون از دوران باستان برای مقاصد پزشکی مورد استفاده بوده است، و پژوهش‌های آزمایشگاهی مدرن نشان‌دهنده آن است که عصاره برگ زیتون دارای خواص ضدباکتریایی، ضدالتهابی، و آنتی‌اکسیدان است. همچنین شواهدی وجود دارد که این عصاره می‌تواند فشار خون بالا را کاهش دهد.

به گزارش خبرگزاری رویترز در يك بررسی که نتایج آن در نشریه Phytotherapy Researchمنتشر شده است، 20 جفت دوقلوی همسان که دچار فشار خون بالای "حدمرزی" - فشار خون بالاتر از حد مطلوب 120 روی 80 اما پایین‌تر از حد 140 روی 90 که ملاک تشخیص فشار خون بالا است.

یک عضو هر جفت دوقلو قرص‌های حاوی عصاره برگ زیتون دریافت می‌کرد، در حالیکه دیگری مکملی دریافت نمی‌کرد، اما توصیه‌های سبک زندگی برای کاهش فشار خون به او ارائه می‌شد که رویکرد استاندار به فشار خون بالای حد مرزی است.

نیمی از مصرف‌کنندگان مکمل 500 میلی‌گرم عصاره برگ زیتون در روز دریافت می‌کردند، و نیم دیگر 1000 میلی‌گرم عصاره مصرف می‌کردند.

پس از هشت هفته مشخص شد که مصرف‌کنندگان مکمل با دوز بالا کاهش قابل توجهی در فشار خون‌ شان پیدا کرده‌اند- به طوریکه فشار خون آنها ار میانگین 137 روی 80 به 126 روی 76 رسید.همچنین میانگین اندازه کلسترول "بد" یا LDL آنها افت کرده بود.

بر عکس در دوقلوهایی که هیچ مکملی دریافت نکرده بودند، تغییرات قابل‌توجهی در فشارخون بوجود نیامده بود.

descriptionتغذيه و خواص آن EmptyRe: تغذيه و خواص آن

more_horiz
ویتامین اضافی در بدن; خوب یا بد؟!!




طبق نظریه سازمان رژیم غذایی آمریکا، نیمی از مردم ازمکملهای تغذیه‌ای مانند ویتامینها و مواد معدنی استفاده می‌کنند. متخصصان پیشنهاد داده‌اند که اگر مصرف میوه و نوشیدنی در شما به اندازه کافی است توجه نمایید که ویتامینهای بدن شما از حد طبیعی بیشتر نشود. در اینجا با 10 ویتامین و مواد معدنی آشنا می‌شویم:



ویتامین A

میزان مورد نیاز برای مردان 3000 واحد و برای زنان 2330 واحد محدودیت 5000
ویتامین A به سالم ماندن دندانها، ‌استخوانها، پوست و بینایی کمک می‌نمایند. اما میزان زیاد آن نیز می‌تواند تاثیری عکس داشته‌باشد و باعث کاهش تراکم استخوانها، پوکی استخوان، از دست دادن موها و مشکلات کلیوی ‌شود. میزان زیاد ویتامینA در اوایل بارداری( بیشتر از 1000واحد) با اختلالات تولد رابطه‌ای مستقیم دارد. این عارضه در حالت عکس یعنی کمبود ویتامینA نیز پدید می‌آید.

غذا: میوه‌جات و سبزیجات قرمز، زرد و نارنجی



ویتامین B6

میزان مورد نیاز بدن 1.3 میلی گرم محدودیت 100میلی گرم
سیستم عصبی و ایمنی بدن شما وابسته به ویتامین B6 است که به پایروکسیدین نیز معروف است. اگر مصرف گوشت شما زیاد است به این موضوع توجه نمایید: هرچه پروتئین مصرفی شما زیاد باشد به میزان بیشتری ویتامین B6 برای هضم پروتئین نیاز دارید. مطالعات نشان داده‌اند که مصرف بالای ویتامین B6 می‌تواند باعث اختلال در سیستم عصبی،‌خصوصاً سیستم مربوط به بازوها و پاها گردد. اگرچه کاهش میزان آن نیز اثری عکس دارد.

غذا: سیب زمینی پخته برای گیاهخواران و گوشت گاو برای گوشت خواران



ویتامینB9( فولیک اسید)

میزان مورد نیاز بدن 400 میکرو گرم محدودیت 1000 میکروگرم
فولات به طور طبیعی در غذا یافت می‌شود و فولیک اسید را نیز می‌توان در ویتامینها و غذاها پیدا نمود. این دو علاوه بر فوایدی که دارند ساخت و نگهداری از خون سالم نیز از وظایف آنها است. حالت تهوع، بی‌خوابی و نفخ‌شکم از علائم مصرف زیاد ویتامین B9 است. میزان زیاد فولیک اسید می‌تواند علائم کمبود ویتامین B12 خصوصاً کم خونی را پنهان نماید.
غذا: اسفناج و لوبیا چشم بلبلی



ویتامین C
طبق نظریه لینوس پولیس، برنده جایزه نوبل، مصرف روزانه 400 میلی گرم ویتامین C ( بدلیل سودمند بودن این ویتامین و مبارزه آن با سرماخوردگی) پیشنهاد نموده‌اند. اگرچه میزان مصرف زیاد این ویتامین به این دلیل که بدن نمیتواند ویتامین C را ذخیره سازد مانعی ندارد. اگرچه مصرف بیشتر از 2000 میلی گرم در روز فرد را مبتلاء به اسهال، سوء هاضمه می‌کند. زنان حامله و یا مبتلا به دیابت که آزمایش قند خون می‌دهند باید در این مورد بسیار محتاط باشند.

غذا: ویتامین C موجود در کیوی و جعفری بیشتر از پرتقال است.



ویتامین D

کمتر از 10 دقیقه قرار گرفتن در مقابل اشعه UV آفتاب می‌تواند میزان مورد نیاز ویتامین D در طول روز را جبران نماید. اما برای بسیاری از ما خصوصاً سیاهپوستان و افرادی که پوستی تیره دارند، ‌مقداری رژیم غذایی نیز می‌‌تواند موثر باشد. متاسفانه، ویتامین D بهترین منبع برای ایجاد استخوانهایی قوی، مبارزه با نرمی استخوان و بیماریهای استخوان است و در تعداد محدود در غذاها وجود دارد. بنابراین باید بین مکملها و مواد غذایی و نوشیدنیها یک توازن برقرار نمود. اگرچه بر خلاف ویتامینهای قابل حل در آب مانند ویتامین C، این ویتامین چربی محلول در آب است و به سادگی از بین نمی‌رود.

مصرف بیشتر از 2000 واحد در روز از ویتامین D، می‌تواند باعث افزایش کلسیم خون و ابتلاء به سنگ کلیه و یا از بین رفتن کلیه گردد.
غذا: ماهیهای چرب مانند ماهی تن و همچنین شیر

descriptionتغذيه و خواص آن EmptyRe: تغذيه و خواص آن

more_horiz
غذا که مغز را جوان و سالم نگه می‌دارد



فرتوتی، آلزایمر و کاهش حافظه ناشی از افزایش سن:این شرایط افول ذهنی که مربوط به افزایش سن می‌باشد می‌توانند به تاخیر بیفتند و یا جلوگیری شوند. علاوه بر درگیری با فعالیت روزانه که برای مغز مفید می‌باشد، یک رژیم متوازن و مرتب غنی از اسید‌های آمینه ضروری، روغنهای امگا، مواد معدنی و ویتامین‌ها حافظه تیز و پر شور را به همراه دارند. برای اینکه بتوانید مواد مغذی مورد نیاز را به مغز خود برسانید از غذاهای زیر استفاده کنید.

1-ماهی:

پروتئین به عنوان یک جزء در ساخت انتقال دهنده‌های عصبی یا نوروترانسمیتر‌ها(موادی که ضربان عصبی را در طول یک سیناپس انتقال می‌دهند)، برای بهبود فعالیت ذهنی ضروری می‌باشدگذشته از منبع عالی پروتئین، ماهی سرشار از روغن‌های ضروری، از قبیل امگا 3 می‌باشد. امگا 3 از عملکرد مغز محافظت می‌کند. ماهی‌های دریایی غنی‌ترین منبع اسید‌های چرب می‌باشند. این ماهی ها شامل ماهی آزاد، هالیبوت، ماکرل و ساردین می‌باشند.

2-زغال اخته:

این میوه لذیذ سرشار از آنتی اکسیدان‌های قوی است که رادیکال‌های آزاد را که سبب پیری می‌شوند از بین می‌برد. همچنین این میوه دارای خواصی می‌باشد که شروع کاهش مربوط به افزایش سن را به تاخیر می‌اندازد. این کار را از طریق حفاظت سلولهای مغز و جلوگیری از تخریب آنها به وسیله مواد شیمیایی، پلاک‌ها یا ضربه روحی انجام می‌دهد. زغال اخته بر علیه دیگر فاکتور های عامل پیری نیز می‌جنگد.

3-آجیل و دانه ها:

آجیل و دانه ها غذاهایی شگفت انگیز برای مغز انسان می‌باشند. این غذاها حاوی پروتئین و اسید‌های چرب و آرژینین آمینه می‌باشند که غده هیپوفیز را تحریک می‌کنند تا هورمون رشد را آزاد سازد. هورمون رشد ماده‌ای است که بعد از 35 سالگی کاهش می‌یابد و فایده ضد پیری برای مغز دارد. مخلوطی از مواد ضد پیری را که شامل یک فنجان گردو، 2/1فنجان دانه کدو تنبل، 3/1 فنجان توت خشک، 4/1 فنجان دانه کنجد، 2/1 فنجان برگه زرد آلو می‌باشد تهیه کنید و همه جا همراه خود داشته‌باشید و در بین وعده‌های غذایی از آنها بخورید. این مخلوط مغز را تغذیه می‌کند. ضمناً در پاکت فریزر یا در ظرف در‌دار بریزید تا تازه بمانند.

4-سبزیجات خانواده کلم:

کلم بروکلی، گل کلم و کلم فندقی سرشار از ماده مغذی با نام کولین می‌باشند. این ماده برای حافظه و سلامت مغز ضروری می‌باشد. کولین پیش در آمد استیل کولین می‌باشد. استیل کولین در فرایند‌های مغزی مشارکت دارد. همان طور که سن افزایش می‌یابد، خروجی کولین طبیعی بدن کاهش پیدا می‌کند. بنابراین می‌توان با خوردن غذاهای مملو از کولین، تولید استیل کولین را افزایش داد و قدرت مغز را بهبود بخشید. منابع دیگر کولین تخم مرغ، دانه سویا، بادام زمینی، کلم، لوبیاچیتی و لوبیا قرمز می‌باشند.

5-روغن: چربی های غیر اشباع یگانه

چربی‌های غیراشباع تک‌گانه حاوی اسیدهای چرب ضروری، اسید لینولنیک گاما هستند. این اسیدها علاوه بر دیگر فواید برای بدن، برای عملکرد مغز ضروری می‌باشند. روغن زیتون، کنجد، کانولا، بادام و روغن ماهی سرشار از اسیدهای چرب غیر اشباع تک گانه می‌باشند. محققان با مطالعه روی بعضی افراد به این نتیجه رسیده اند که رژیم غذایی همراه با چربی‌های غیر اشباع و غیر هیدروژنه خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش می‌دهد. اما افرادی که روغن های اشباع شده صرف می‌کنند بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری می‌باشند.

6-غذاهای دارای L-Carnitine

بسیاری مواقع مشکلات حافظه‌ای مربوط به سن بر اثر افزایش پلاک و کاهش ذخیره خون مغز ایجاد می‌شود. L-Carnitine، یک اسید آمینه است که در کلیه ساخته می‌شود و جریان را در مغز سرعت می‌بخشد. به غیر از فواید بیشماری که برای مغز دارد. همچنین به دلیل اینکه از اکسیداسیون چربی در مغز جلوگیری می‌کند مانع از ابتلای افراد به آلزایمر می‌شود. گوشت، ماهی، بوقلمون، گندم، آوکادو، شیر و لوبیای سویا تخمیر شده از منابع مهم L-Carnitine می‌باشند.

7-جلبک های ريز :

جلبک های ريز، اقیانوس و دریاچه‌های تمیز و سالم شامل جلبک سبز آبی، اسپیرولینا، کلورلا، سی وید و کلپ می‌باشند، که هضم این جلبک‌ها آسان می‌باشد و سرشار از پروتئین، انرژی زیاد و صدها مواد معدنی هستند این جلبک‌ها را در رژیم غذایی خود بگنجانید و عملکرد صحیح مغز خود را تضمین کنید.

8-چای سبز:

چای سبز از فعالیت آنزیمی ‌که در بیماری آلزایمر دخیل می‌باشد جلوگیری می‌کند. همچنین غنی از پلی فنل‌ها و آنتی اکسیدان‌هاست که از پیری زودرس مغز جلوگیری می‌کند. لذا هر روز دو فنجان چای سبز بنوشید. برای حذف کافئین، چای سبز را 45 ثانیه بخیسانید سپس آب آن را دور ریخته و آب داغ تازه به آن اضافه کنید.

تقویت کننده‌های گیاهی
تعداد زیادی داروی گیاهی چینی وجود دارد که برای عملکرد مغز مفید می‌باشند، از قبیل جینکو، گوتوکولا، بیلوبا. همچنین به شما داروهای گیاهی زیر را توصیه می‌کنم:سیب زمینی شیرین، رازیانه، گل انگشتانه .


تهیه و ترجمه: گروه سلامت سیمر
privacy_tip Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum
power_settings_newLogin to reply