شیوع بیماری ناشناخته در مرغداری‌های مازندران، تلفات سنگینی در روزهای گذشته به تولیدکنندگان وارد کرده است. این بیماری که هنوز نوع و علت شیوع آن مشخص نشده با ایجاد مشکل تنفسی در مرغ آنها را از پا در می‌آورد.
در سالیان نه چندان دور، بسیاری از مردم در منازل خود دام و طیور برای مصرف خود پرورش می دادند. اما با افزایش روزافزون جمعیت و توسعه زندگی شهری و صنعتی، امکان استفاده از روشهای سنتی برای تأمین نیاز مصرف کنندگان وجود ندارد. از طرفی نمی توان منتظر ماند تا یک مرغ روال طبیعی و طولانی خود را برای رشد مناسب طی کند. در این میان، مرغداریهای صنعتی، راه تبدیل جوجه های یک روزه به مرغی با وزن مناسب کشتار را کوتاه کرده اند.
امروزه به مدد داروها و مکملهای غذایی برای تبدیل یک جوجه تازه از تخم درآمده به یک مرغ سوخاری دلچسب و لذیذ بین 45 تا 60 روز بیشتر زمان لازم نیست، اما آیا مکمل های غذایی، واکسنها و داروهای مورد استفاده در صنعت پرورش دام و طیور، سلامت موادغذایی تولید شده از آنها را تحت الشعاع قرار نمی دهد؟ و آیا باقی ماندن این مکملها تهدیدی برای سلامتی مصرف کنندگان نیست؟
مصرف بی رویه آنتی بیوتیکها در پرورش صنعتی دام و طیور
به عنوان مصرف کننده همواره انتظار داریم محصولاتی که خریداری و غذایی که تهیه می کنیم پاک، تازه و عاری از آلودگیهای مختلف همچون مواد شیمیایی، باکتریها و ... که بیماری زا هستند، باشد.
اما مصرف بی رویه و غلط دارو و مسأله باقیماندگی دارویی در غذاهایی با منشأ دامی و آثار سوء آن در انسان و حتی محیط زیست، هشداری بر این موضوع است.برای شنیدن صوت مورد نظر به سایت رادیو اینترنتی ایران صدا به این آدرس مراجعه نمایید.http://www.iranseda.ir/FullItem/?g=559339