طرز تهيه گندم برشته، برنجك و عدس برشته شده :
براي تهيه برنجك و گندم برشته بايد ابتدا آن‌ها را بجوشانيم تا مغز آن‌ها پخته شود.سپس آن‌ها را آبكش كرده و بگذاريم كاملاً خشك شود و در مقداري روغن تفت دهيم تا پفكي و برشته شود.
براي تهيه عدس برشته، عدس را يك شب خيس مي‌كنيم و بعد آن‌را بو مي‌دهيم. مادران مي‌توانند اين تنقلات را كه داراي ارزش غذايي بالايي است را در منزل تهيه كرده و به عنوان ميان وعده به كودك و دانش آموز خود بدهند . مصرف اين تنقلات به عنوان ميان وعده به مراتب از محصولات غذايي كم ارزش مانند پفك و چيپس ، شكلات و نوشابه مفيد تر است .