برخي غذاها باعث ايجاد حملههاي ميگرني ميشوند
جام جم آنلاين: مدير دفتر بهبود تغذيه و سلامت گفت: برخي از غذاها از جمله غذاهاي مانده
در يخچال،گوشت مانده، انواع پنيرها و كافئين در ايجاد حملههاي ميگرني نقش اساسي
دارند.
دكتر ربابه شيخالاسلام در گفتگو با ايرنا افزود: گاهي گرسنگي و قطع يك وعده غذايي نيز ممكن است يك حمله ميگرني را موجب شود. افرادي كه عادت به مصرف قهوه و شكلات دارند بايد بدانند كم كردن يا اضافه كردن مقدار آنها نيز ممكن است موجب آغاز حمله سردردهاي ميگرني باشد.
وي اظهار كرد: غذاهاي حاوي تيرامين كه يك آمين است و در اغلب غذاها وجود دارد باعث آغاز حمله ميشود. وقتي پروتئينها يا اسيدهاي آمينه ميشكنند به تيرامين و تيراسين تبديل و موجب گشاد شدن عروق شده و باعث آغاز حمله ميشوند.
شيخالاسلام گفت: غذاهاي مانده در يخچال درمدت 24 تا 48 ساعت مشكل را بدليل ايجاد تيرامين تشديد ميكنند.
به گفته استاد دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، گوشت، ماهي، مرغ و تخم مرغ اگر به صورت تخمير و خشك شده مصرف شود به دليل همين تيرامين در ايجاد حمله ميگرني موثرند.
براساس اين گزارش جگرهاي فرآوري شده، پنيرهاي كهنه، پپروني، انواع سوسيس و كالباس، سسهاي سالاد، سويا سس و تمامي محصولات تخميري سويا، انواع ترشيها و زيتون فرآوري شده و حتي آجيلهاي شور و مانده، سوپ هاي آماده، چيپس، ماهي دودي، خامه ترش، آناناس و كيوي، آسپارتام و شيرينكنندههاي مصنوعي نيز جزء غذاهايي هستند كه توصيه شده مورد توجه قرار گيرند و كمتر مصرف شوند.
شيخ الاسلام تصريح كرد: رعايت تغذيه متعادل،استفاده از انواع غذاهاي خانگي كه با مواد تازه تهيه شدهاند و كمتر مصرف كردن غذاهاي مانده يخچال، پرهيز از غذاهاي فرآوري شده و مصرف زنجبيل، ماهي تازه و روغن ماهي، غذاهاي حاوي كلسيم و منيزيم مثل بروكلي و اسفناج براي بيماران ميگرني بسيار مناسب است.به گفته وي افرادي كه دچار حمله هاي ميگرني مي شوند بايد غذا منظم مصرف كنند.دكتر شيخ الاسلام به مردم توصيه كرد: ميوه و سبزي كافي استفاده كنند و با دوري از استرس و تنش و پرهيز از حذف يك وعده غذا را كه موجب افت قند خون ميشود، مورد توجه قرار دهند.
جام جم آنلاين: مدير دفتر بهبود تغذيه و سلامت گفت: برخي از غذاها از جمله غذاهاي مانده
در يخچال،گوشت مانده، انواع پنيرها و كافئين در ايجاد حملههاي ميگرني نقش اساسي
دارند.
دكتر ربابه شيخالاسلام در گفتگو با ايرنا افزود: گاهي گرسنگي و قطع يك وعده غذايي نيز ممكن است يك حمله ميگرني را موجب شود. افرادي كه عادت به مصرف قهوه و شكلات دارند بايد بدانند كم كردن يا اضافه كردن مقدار آنها نيز ممكن است موجب آغاز حمله سردردهاي ميگرني باشد.
وي اظهار كرد: غذاهاي حاوي تيرامين كه يك آمين است و در اغلب غذاها وجود دارد باعث آغاز حمله ميشود. وقتي پروتئينها يا اسيدهاي آمينه ميشكنند به تيرامين و تيراسين تبديل و موجب گشاد شدن عروق شده و باعث آغاز حمله ميشوند.
شيخالاسلام گفت: غذاهاي مانده در يخچال درمدت 24 تا 48 ساعت مشكل را بدليل ايجاد تيرامين تشديد ميكنند.
به گفته استاد دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، گوشت، ماهي، مرغ و تخم مرغ اگر به صورت تخمير و خشك شده مصرف شود به دليل همين تيرامين در ايجاد حمله ميگرني موثرند.
براساس اين گزارش جگرهاي فرآوري شده، پنيرهاي كهنه، پپروني، انواع سوسيس و كالباس، سسهاي سالاد، سويا سس و تمامي محصولات تخميري سويا، انواع ترشيها و زيتون فرآوري شده و حتي آجيلهاي شور و مانده، سوپ هاي آماده، چيپس، ماهي دودي، خامه ترش، آناناس و كيوي، آسپارتام و شيرينكنندههاي مصنوعي نيز جزء غذاهايي هستند كه توصيه شده مورد توجه قرار گيرند و كمتر مصرف شوند.
شيخ الاسلام تصريح كرد: رعايت تغذيه متعادل،استفاده از انواع غذاهاي خانگي كه با مواد تازه تهيه شدهاند و كمتر مصرف كردن غذاهاي مانده يخچال، پرهيز از غذاهاي فرآوري شده و مصرف زنجبيل، ماهي تازه و روغن ماهي، غذاهاي حاوي كلسيم و منيزيم مثل بروكلي و اسفناج براي بيماران ميگرني بسيار مناسب است.به گفته وي افرادي كه دچار حمله هاي ميگرني مي شوند بايد غذا منظم مصرف كنند.دكتر شيخ الاسلام به مردم توصيه كرد: ميوه و سبزي كافي استفاده كنند و با دوري از استرس و تنش و پرهيز از حذف يك وعده غذا را كه موجب افت قند خون ميشود، مورد توجه قرار دهند.