چطور مي‌توان بهترين فست‌فود را انتخاب كرد؟ در اينجا ما فست‌فود را به سه دسته قرمز، زرد و سبز باتوجه به ميزان سالم بودن آنها تقسيم مي‌كنيم.
براي خوردن يك فست فود سالم، 3 قانون ساده زير را رعايت كنيد:
قانون اول: از مصرف فست فودهاي قرمز دوري كنيد.
قانون دوم: در مصرف فست فودهاي زرد زياد سخت نگيريد، اما زياده‌روي هم نكنيد.
قانون سوم: با مصرف فست فودهاي سبز، تغذيه‌اي سالم داشته باشيد.
فست‌فودهاي قرمز خطرناك هستند


عوامل زيادي براي قرارگرفتن يك غذا در اين گروه وجود دارد.
اولين عاملي كه موجب مي‌شود بيشتر غذاها وارد گروه قرمز شوند، داشتن بيش از يك گرم چربي ترانس است. البته بيشتر رستوران‌ها در مورد محتواي چربي ترانس غذاهاي خود گزارش نمي‌دهند.

سيب‌زميني سرخ كرده از دسته غذاهاي قرمز است، زيرا بيشتر رستوران‌ها براي سرخ كردن آن از روغن‌‌هايي استفاده مي‌كنند كه موجب افزايش چربي ترانس آن مي‌شود. البته اگر رستوراني از روغن مخصوص سرخ‌‌كردني براي تهيه سيب‌زميني سرخ كرده استفاده كند مي‌تواند سيب‌زميني سرخ كرده سالم‌تري عرضه كند، ولي با اين وجود، باز هم نبايد در مصرف آن زياده‌روي كنيد. البته غذاهايي كه توسط روغن‌هاي سالم طبخ شوند، براي شما مفيد خواهند بود؛ به عنوان مثال اگر سيب‌زميني در روغن بادام زميني سرخ شود، جزو گروه سبز و سالم طبقه‌بندي مي‌شود.
غذاهايي كه حاوي مقدار زيادي گوشت قرمز هستند نيز قرمز طبقه‌بندي مي‌شوند.
همچنين اكثر پيش غذاهايي كه در رستوران‌ها عرضه مي‌شوند، جزء قرمز طبقه‌بندي مي‌شوند، زيرا حاوي كالري بالا، چربي اشباع شده و قند هستند.
احتياط در مصرف فست فودهاي زرد





اين گروه از فست‌فودها آنقدر سالم نيستند كه بتوان آنها را در گروه سبز جاي داد و آنقدر هم غيرسالم نيستند كه آنها را در گروه قرمز طبقه‌بندي كنيم. به عنوان مثال پيتزاي معمولي در اين دسته قرار مي‌گيرد، زيرا چربي ترانس و گوشت قرمز زيادي ندارد و از طرف ديگر سبزيجات يا غلات سبوس دار هم ندارد. چيكن‌‌برگر هم مانند پيتزا در همين دسته قرار مي‌گيرد.



فست فودهاي سبز:


اين دسته بهترين غذاها را در خود جاي مي‌دهد. براي اين كه غذايي در اين گروه قرار گيرد بايد خصوصيات مختلفي داشته باشد. واضح است غذاهايي كه با غلات سبوس دار، ميوه‌ها، سبزيجات و روغن‌هاي سالم تهيه شوند در اين دسته قرار مي گيرند.
غذاهاي سبز شامل پيتزاي سبزيجات ، بيشتر ساندويچ‌ها، سالادها، تخم‌مرغ و پيش‌غذاهايي كه با سبزيجات درست مي‌شوند، مي‌باشد.
غذاهاي سبز، چربي اشباع‌ و ترانس كمي دارند، نمك و كلسترول آنها كم است و كالري آنها در مقايسه با غذاهاي زرد و قرمز پايين‌تر است.

اين غذاها را مي‌توان به صورت روزانه نيز مصرف كرد. با انتخاب غذاهاي سبز شما مي‌توانيد هم فست فود بخوريد و هم سالم بمانيد. يكي ديگر از راه‌ها براي تشخيص اين كه يك غذا مي‌تواند جزو گروه سبز قرار گيرد اين است كه ببينيد آيا به فرم طبيعي نزديك است يا نه؛ مثلا محتويات سالاد به فرم طبيعي بسيار نزديك و بنابراين سالم هستند.
اگر نگاهي به ليست غذاهايي كه در فست‌فودها عرضه مي‌شوند بيندازيد، به نكات مختلفي پي خواهيد برد. اول اين كه ميزان كالري بعضي از اين غذاها بسيار بالاست. بگذاريد مثالي در اين مورد بزنيم. وقتي يك شخص 70 كيلويي با سرعت 5 کيلومتر در ساعت قدم مي‌زند، 5/1 كالري در دقيقه مصرف مي‌كند. حال فرض كنيد غذايي سفارش داده شده است كه 2710 كالري دارد. در اين حالت اين شخص 70 كيلوگرمي بايد 45 مايل پياده‌روي كند تا بتواند اين مقدار كالري را بسوزاند و اين مقدار راه رفتن حدودا 9 ساعت طول خواهد كشيد.
__________________