یکی از راههای شناخت فلزات موجود رد نمک ها اینست که نمک آن فلزمانند کلرید سدیم ،کلرید کلسیم یا سولفات مس را روی شعله می گیرند هرفلز روی شعله پس از سوختن ،رنگ به خصوصی را تولید می کند مثلا کلرید سدیم یا نمک طعام رنگ زرد ،کلرید کلسیم رنگ قرمز آجری یا نمک مس رنگ آبی فسفری تولید می کند
پتاسیم فلزی است که رنگ آن پس از سوختن آبی می گردد زعفران سرشاراز یون های فلز پتاسیم است بنابراین اگر مقدارخیلی کمی از زعفران را روی شعله بگیرید به رنگ آبی می سوزد و اگرزعفران تقلبی باشد روی شعله با رنگ زرد خواهد سوخت