[You must be registered and logged in to see this image.]
يك متخصص علوم تغذيه در يزد توصيه كرد: بيماران مبتلا به بيماري‌هاي اختلال در كلسترول، قلبي - عروقي، و ديابت بايست از مصرف بيش از حد تخم‌مرغ به دليل چربي موجود در آن اجتناب كنند.
دكتر حسن مظفري در گفتگو با ايسنا، ‌تخم‌مرغ را يك منبع پروتئين دانست كه مي‌تواند كالري مورد نياز بدن را تامين كند.
وي گفت: يك عدد تخم‌مرغ كامل متشكل از 2 بخش زرده و سفيده داراي 50 گرم وزن است كه 17 گرم آن را زرده و 33 گرم آن را سفيده تشكيل مي‌دهد.

دكتر مظفري با اشاره به چربي موجود در زده تخم‌مرغ، مصرف بيش از حد اين ماده غذايي را توصيه نكرد و تاكيد كرد: مبتلايان به بيماري‌هاي قلبي عروقي، اختلال در كلسترول و ديابت، بايست در مصرف تخم‌مرغ محتاطانه عمل كنند؛ به عبارتي اين بيماران بايد مصرف تخم‌مرغ را به يك تا 2 مرتبه در هفته كاهش دهند.

دكتر مظفري توصيه كرد: ‌از آنجا كه ماده غذايي تخم‌مرغ بهترين غذا به منظور آغاز تغذيه تكميلي كودك است، بنابراين والدين بايست تغذيه تكميلي كودك پس از 6 ماهگي را با زرده تخم‌مرغ كه انرژي بدن كودك را فراهم مي‌آورد، شروع كنند، ولي توجه داشته باشند كه سفيده تخم‌مرغ محرك و آلرژي‌زاست.

وي، بهترين شكل مصرف تخم‌مرغ را روش آب‌پز دانست و ضمن توصيه به اجتناب از مصرف تخم‌مرغ عسلي به خصوص جهت كودكان، گفت: تخم‌مرغ به صورت كاملا پخته مصرف شود، چرا كه هضم تخم‌مرغ پخته در بدن آسان‌تر انجام مي‌گيرد.

عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي يزد خاطرنشان كرد: ‌بعضا در تخم‌مرغ‌هاي آب‌پز شده، رنگ سياه متمايل به سبز در بين زرده و سفيده قابل مشاهده است، كه اين امر به دليل تركيبات آهن‌دار موجود در اين ماده غذايي است و به دليل آب‌پز شدن زياد ايجاد مي‌شود و هيچ مشكلي براي مصرف آن وجود ندارد.

وي پرهيز از مصرف تخم‌مرغ‌هاي شكسته، ‌پرهيز از مصرف تخم‌مرغ‌هاي دچار تغيير در رنگ و بوي محتويات و داراي لكه خون در زرده يا سفيده، عدم شستشوي تخم‌مرغ قبل از نگهداري در يخچال را از جمله نكاتي برشمرد كه حين مصرف اين ماده غذايي بايست به آن توجه شود.

دكتر مظفري در پايان شناور شدن تخم‌مرغ روي آب، ‌از هم پاشيدگي تراكم زرده و پارگي آن و مخلوط شدن با سفيده هنگام شكستن را از ويژگي‌هاي تخم‌مرغ‌هاي غيرقابل مصرف ذكر كرد.