[You must be registered and logged in to see this image.]
يكي از نوبرانه‌هاي فصل بهار زردآلوست. درخت زردآلو بومي نواحي چين است و بيش از 4000 سال است كه زردآلو در آنجا كشت مي‌شود و هنوز هم به‌صورت وحشي در اين مناطق مي‌رويد. اين درخت در اوائل قرن اول ميلادي به آسيا و اروپا راه يافت. طي ساليان طولاني كشت زردآلو به خاورميانه، اروپا و سرانجام آمريكا رسيد. اين مهاجرت منجر به پيدايش انواع متفاوتي از گونه‌هاي زردآلو در سراسر جهان شده است.
درون زردآلو

زردآلو را بايد ميوه طلايي ناميد، البته اين نام نه به واسطه رنگ زرد آن و نه به واسطه قيمت بالاي آن است، بلكه به خاطر مواد مغذي درون آن است.

100 گرم زردآلو 51 كالري انرژي دارد و حاوي 0.1 گرم پروتئين ، 0.1 گرم چربي ، 16 ميلي گرم كلسيم ، 0.5 ميلي گرم آهن ، 2790 واحد بين‌المللي ويتامين آ ، 0.03 ميلي گرم ويتامين ب 1، 0.5 ميلي‌گرم ويتامين ب 2 و 7 ميلي گرم ويتامين ث است.

منبع ويتامين

زردآلو در بين ميوه‌ها بيشترين مقدار بتا كاروتن را دارد، بتا كاروتن، پيش ساز ويتامينA در بدن است، بتا كاروتن همچنين به عنوان يك آنتي اكسيدان، بدن را از صدمات راديكال‌هاي آزاد حفظ مي‌كند. اين ماده مانع پينه بستن و خشك شدن پوست مي‌شود.

علاوه بر بتا كاروتن، كاروتنوئيدهاي ديگر مثل كورستين و مقادير زيادي اسيد سالسيليك در زردآلو وجود دارد. اين مواد بيواكتيو هستند و مي‌توانند غشاء‌هاي مخاطي را نوسازي كنند.

خريد و نگهداري

زردآلو به خاطر خوشمزگي و عطر بسيار خوب معروف است، البته نبايد از پوست نرم ومخملي آن گذشت.

در خريد زردآلو بهتر است زردآلوهاي نسبتا سفت، صاف، گوشتالو و خوش شكل را انتخاب كرد كه به رنگ نارنجي مايل به زرد تا نارنجي هستند.اگر زردآلو خيلي سفت و داراي رنگ سبز باشد عطر و طعم خوبي ندارد.

زردآلو را دربسته‌هاي كاغذي و در درجه حرارت اتاق و دور از حرارت و نور مستقيم نگهداري كنيد. اگر زردآلو را در كيسه‌هاي پلاستيكي در يخچال نگهداري كنيد ممكن است هنگام رسيدن فقط يك يا دو روز دوام آورند. همچنين تاقبل از خوردن اين ميوه آنرا نشوييد.

زردآلو بطور كلي دير هضم و نفاخ است. به همين علت بهتر است سالخوردگان و كودكان از زياد خوردن آن خودداري كنند. بهتر است زردآلو را قبل از غذا خورد و همراه با آن هسته آن را نيز خورد، زيرا هسته زردآلو ضد نفخ بوده و هضم آن را آسان مي‌كند.

10 خاصيت زردآلو

1. ليكوپن موجود در زردآلو باعث حفظ سلامتي قلب مي‌شود.

2. ويتامين آ موجود در زردآلو در حفظ بينايي چشم موثر است.

3. فيبر موجود در زردآلو از بروز يبوست جلوگيري مي‌كند.

4. برگه زردآلو سرشار از پتاسيم است. مصرف پتاسيم باعث تنظيم فشارخون مي‌شود.

5. تب‌بر است.

6. زردآلو به علت داشتن آهن،ويتامين ث و كبالت براي درمان كم‌خوني مفيد است.

7. زردآلو به علت داشتن مقداري اسيد سالسيليك، براي كاهش درد مفاصل مفيد است.

8. زردآلو به علت دارا بودن ويتامين‌هاي گروه ب براي درمان بيماري‌هاي عصبي و روحي، بي خوابي، خستگي شديد، گيجي، فراموشي و... مفيد است.

9. زردآلو حاوي فيبرهاي محلول در آب است. مصرف فيبرهاي محلول باعث حفظ قند خون در مقدار طبيعي و كاهش كلسترول خون مي‌شود.

10. زردآلو باعث رفع تشنگي و عطش مي‌شود.