[You must be registered and logged in to see this image.]
تازه ترين تحقيقات نشان مى دهد ، مصرف قهوه خطر ابتلا به سکته هاى مغزى را در زنان کاهش مى دهد.
پژوهشگران دانشگاه هاروارد اعلام کردند: تحقيقات روي 83 هزار زن نشان مى دهد ، خطر ابتلا به سکته مغزى در زنانى که در هفته 5 تا 7 فنجان قهوه مى نوشند ، در مقايسه با زنانى که تنها يک فنجان قهوه در ماه مى نوشند ، حدود 12 درصد کاهش مى يابد.

کارشناسان مى گويند به نظر نمى رسد اين مزيت ناشى از نوشيدن قهوه ، ربطى به کافئين داشته باشد زيرا نتايج مشابه در کاهش خطر ابتلا به سکته هاى مغزى ، در کسانى که چاى و ديگر نوشيدنيهاى حاوى کافئين مصرف مى کنند ، مشاهده نشده است.

به گفته آنها تصور مى رود پيامدهاى مثبت بهداشتى نوشيدن قهوه به ماده آنتى اکسيدان در اين نوشيدنى مربوط باشد که موجب کاهش التهاب و بهبود عملکرد عروق مى شود.

با در نظر گرفتن عواملى همچون استعمال دخانيات پژوهشگران تاکيد مى ورزند زنان سالمى که روزانه 2 تا 3 فنجان قهوه کافئين دار مى نوشند ، بطور ميانگين 19درصد کمتر از ديگر زنان مبتلا به سکته مغزى مى شوند.

نوشيدن چهار فنجان قهوه يا بيشتر در روز هم خطر سکته مغزى را تا 20 درصد کاهش مى دهد.نتايج مطالعات نشان داده است اين تاثيرات مثبت نوشيدن قهوه ، تنها در افراد سالم بروز مى کند.

به عبارت ديگر کسانى که از عوارضى همچون بى خوابى ، اضطراب ، پرفشارى خون و نارسايى هاى عروقى رنج مى برند ، بايد هوشيار باشند که مصرف قهوه ممکن است شرايط آنان را وخيم تر کند.