افزايش مصرف روغنها و چربيها، مواد قندي و نمك، خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي عروقي، فشار خون، چاقي، ديابت و برخي از انواع سرطانها را افزايش ميدهد.
براي رسيدن به تعادل وزني و داشتن بدني سالم همراه با احساس نشاط و جواني بايد نكاتي را هميشه در زندگي مد نظر داشت؛ از جمله اينكه بدانيم براي پيشگيري از افزايش فشار خون، مصرف نمك را كاهش دهيم و براي استفاده روزمره نمكهاي يددار را به كار بريم.
به ياد داشته باشيد كه به غذاي كودك زير يك سال نمك اضافه نكنيم تا ذائقه او به غذاهاي شور عادت نكند.
شايعترين علت مرگ و مير در كشور بيماريهاي قلبي - عروقي است. از هر 800 مرگ در روز 300 مورد آن به علت بيماريهاي قلبي - عروقي است؛ در نتيجه براي پيشگيري از افزايش كلسترول خون، به جاي روغن حيواني و روغن نباتي جامد از روغنهاي مايع مانند روغنهاي زيتون و آفتابگردان استفاده كنيد.
از مصرف بيرويه شيرينيهاي خامهدار، چيپس، سس سفيد، سوسيس، كالباس، همبرگر، كلهپاچه، مغز و دل و قلوه كه حاوي مقدار زيادي چربي هستند، اجتناب كنيد.
براي كاهش مصرف چربيها، غذاها را به صورت كبابي، تنوري، بخارپز يا آبپز تهيه كنيد.
سعي كنيد حداقل 2 بار در هفته ماهي مصرف كنيد، زيرا چربي مفيد آن خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي را كاهش ميدهد.
به خاطر داشته باشيد چاقي زمينهساز ابتلاي انسان به بيماريهاي قلبي - عروقي، ديابت و برخي از انواع سرطانهاست.
طبق آمار متوسط مصرف مواد قندي در كشور 40 درصد بيش از مقادير مورد نياز است. مصرف زياد مواد قندي و شيرينيها منجر به چاقي ميشود.
به جاي مصرف انواع نوشابههاي شيرين گازدار و آبميوههاي صنعتي از نوشيدنيهاي سالم مثل آب، دوغ، شير و آبميوههاي طبيعي استفاده كنيد.
به جاي مصرف قند از توت خشك، انجير خشك، كشمش و خرما استفاده كنيد، ولي در مصرف اين مواد هم زيادهروي نكنيد.
همچنين از مواد پرفيبر نظير حبوبات و سبوس غلات كه حاوي الياف گياهي و مواد مغذي هستند مانند نانهاي سبوسدار بيشتر استفاده كنيد.
براي رسيدن به تعادل وزني و داشتن بدني سالم همراه با احساس نشاط و جواني بايد نكاتي را هميشه در زندگي مد نظر داشت؛ از جمله اينكه بدانيم براي پيشگيري از افزايش فشار خون، مصرف نمك را كاهش دهيم و براي استفاده روزمره نمكهاي يددار را به كار بريم.
به ياد داشته باشيد كه به غذاي كودك زير يك سال نمك اضافه نكنيم تا ذائقه او به غذاهاي شور عادت نكند.
شايعترين علت مرگ و مير در كشور بيماريهاي قلبي - عروقي است. از هر 800 مرگ در روز 300 مورد آن به علت بيماريهاي قلبي - عروقي است؛ در نتيجه براي پيشگيري از افزايش كلسترول خون، به جاي روغن حيواني و روغن نباتي جامد از روغنهاي مايع مانند روغنهاي زيتون و آفتابگردان استفاده كنيد.
از مصرف بيرويه شيرينيهاي خامهدار، چيپس، سس سفيد، سوسيس، كالباس، همبرگر، كلهپاچه، مغز و دل و قلوه كه حاوي مقدار زيادي چربي هستند، اجتناب كنيد.
براي كاهش مصرف چربيها، غذاها را به صورت كبابي، تنوري، بخارپز يا آبپز تهيه كنيد.
سعي كنيد حداقل 2 بار در هفته ماهي مصرف كنيد، زيرا چربي مفيد آن خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي را كاهش ميدهد.
به خاطر داشته باشيد چاقي زمينهساز ابتلاي انسان به بيماريهاي قلبي - عروقي، ديابت و برخي از انواع سرطانهاست.
طبق آمار متوسط مصرف مواد قندي در كشور 40 درصد بيش از مقادير مورد نياز است. مصرف زياد مواد قندي و شيرينيها منجر به چاقي ميشود.
به جاي مصرف انواع نوشابههاي شيرين گازدار و آبميوههاي صنعتي از نوشيدنيهاي سالم مثل آب، دوغ، شير و آبميوههاي طبيعي استفاده كنيد.
به جاي مصرف قند از توت خشك، انجير خشك، كشمش و خرما استفاده كنيد، ولي در مصرف اين مواد هم زيادهروي نكنيد.
همچنين از مواد پرفيبر نظير حبوبات و سبوس غلات كه حاوي الياف گياهي و مواد مغذي هستند مانند نانهاي سبوسدار بيشتر استفاده كنيد.