دكتر حميد فرشچي از پژوهشگران پزشكي و تغذيه در دانشگاه ناتينگهام انگلستان 27 فوريه 2005 اعلام داشت كه مصرف ناشتايي كامل به ويژه نان تهيه شده از آرد خالص و سيريالCereals سطح كلسترول خون را در طول روز پايين نگهميدارد و بر تاثير انسولين كه با حضور آن، سلولهاي بدن قند را از جريان خون گرفته و به صورت انرژي ذخيره مي كنند مي افزايد.
دكتر فرشچي در مصاحبه خود همچنين گفته بود كه خوردن ناشتايي كامل در دراز مدت منافع بي شمار دارد و توصيه كرده بود كه افراد بدون خوردن ناشتايي خانه را ترك نكنند. ناشتايي بايد هر روز در ساعت معين و در بامداد مصرف شود و نان خالص قسمتي از آن باشد.
وي و گروه همكارانش كه پس از تجربه روي شماري از افراد، اين نتايج را به دست آورده اند همچنين گفته است كه خوردن ناشتايي از پرخوري در ساير ساعات روز و در نتيجه اضافه وزن پيدا كردن جلوگيري مي كند.
دكتر فرشچي در پايان مصاحبه طولاني خود بارديگر تاكيد كرده بود كه خوردن ناشتايي منافع متابوليك فراوان دارد و كساني كه از اين وعده غذايي گريز نكنند روان و جسمي بهتر خواهند داشت و كمتر رنجور خواهند بود و بيمار خواهند شد.
بايد دانست افغانها و مردم نواحي شرقي ايران كه نان گندم خالص غذاي اصلي آنها را تشكيل مي دهد، كمتر از ديگران دچار بيماري هاي قلب و عروق و مشكلات متابوليك و رواني مي شوند و در طول روز بهتر كار مي كنند. در اين مناطق اهميت نان به حدي است كه غذا خوردن را هم «نان خوردن» مي گويند.