پژوهشگران آلمانی در بیانیه‌ای اعلام کرده‌اند که خوراندن این ماده غذایی در نوزادان سبب مرگ ناگهانی می‌شود.
عسل یک ماده خوراکی طبیعی است که در هنگام تهیه هیچ پروسه شیمیایی یا گرمایی برای استرلیزه کردن آن انجام نمی‌شود و در برخی شرایط امکان جذب باکتری خاصی را دارا است.
در نتایج این تحقیق این نکته ذکر شده است که سم این باکتری در اندازه بسیار ناچیز یعنی در حدود چند نانوگرم می‌تواند یک انسان سالم را بلافاصله دچار شوک کرده و بکشد.
پژوهشگران هشدار داده اند که والدین با دادن مقدار بسیار ناچیزی از عسل به نوزادان می‌توانند این سم را به بدن نوزادان کمتر از 6 ماه وارد کرده و زمینه مرگ ناگهانی نوزادشان را فراهم کنند.