Log in

I forgot my password

Like/Tweet/+1
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» مبارکه
ارزش غذایی کشک EmptyWed Aug 14, 2013 6:59 am by sepideh

» کیک شوکو هالیک
ارزش غذایی کشک EmptySat Aug 03, 2013 11:34 am by sepideh

» دروغگو ها
ارزش غذایی کشک EmptyFri Aug 02, 2013 9:45 am by sepideh

» برنامه های رمضان 92
ارزش غذایی کشک EmptyThu Aug 01, 2013 5:33 am by sepideh

»  هم سن و سال
ارزش غذایی کشک EmptyWed Jul 31, 2013 3:23 pm by sepideh

» جوک و اس ام اس جدید
ارزش غذایی کشک EmptyWed Jul 31, 2013 7:24 am by sepideh

» اگه گفتید من چه شکلی ام ؟!
ارزش غذایی کشک EmptyTue Jul 30, 2013 6:45 pm by sepideh

» ببخشید
ارزش غذایی کشک EmptyTue Jul 30, 2013 6:05 pm by sepideh

» یادداشتای پاییزی ..!ا
ارزش غذایی کشک EmptyTue Jul 30, 2013 10:43 am by sepideh

» روزنوشت نیلوفر
ارزش غذایی کشک EmptyTue Jul 30, 2013 10:34 am by sepideh

» مشاعره
ارزش غذایی کشک EmptyMon Jul 29, 2013 4:45 pm by sepideh

» قانعم کن
ارزش غذایی کشک EmptyMon Jul 29, 2013 4:18 pm by sepideh

» خصوصیات سایت جدید.ifin.ir
ارزش غذایی کشک EmptyMon Jul 29, 2013 3:50 pm by sepideh

» فشار خون بالا
ارزش غذایی کشک EmptyMon Jul 29, 2013 3:47 pm by sepideh

» سراب
ارزش غذایی کشک EmptyMon Jul 29, 2013 3:45 pm by sepideh

» سلام و از نو
ارزش غذایی کشک EmptyMon Jul 29, 2013 3:43 pm by sepideh

» من چه دلتنگتم امروز
ارزش غذایی کشک EmptyThu Oct 13, 2011 11:19 am by azadah

» مدیتیشن تراپی، مراقبه، مکاشفه، متافیزیک
ارزش غذایی کشک EmptyMon Aug 08, 2011 12:26 pm by godonly

» ترانه های گروه کر دختران
ارزش غذایی کشک EmptyFri Apr 08, 2011 4:00 am by samamirreza

» سایت شعرپارسی
ارزش غذایی کشک EmptyTue Mar 15, 2011 4:40 pm by sajad badri

» مرجع دانلود فارسی
ارزش غذایی کشک EmptyTue Mar 15, 2011 11:05 am by sajad badri

» 9 دی هراسی خواص !!!
ارزش غذایی کشک EmptyMon Dec 27, 2010 6:55 am by amir215

» شب امتحان تو خوابگاه دخترا و پسرا چه خبره؟
ارزش غذایی کشک EmptyTue Dec 21, 2010 10:58 am by ashiss

» یالثارات الحسین (ع)
ارزش غذایی کشک EmptySat Dec 18, 2010 8:20 am by amir215

» تریبون دادگاه مردمی سران فتنه فیلتر شد !!!
ارزش غذایی کشک EmptyTue Dec 14, 2010 6:53 am by amir215

» دکترین های فراموش شده (8)
ارزش غذایی کشک EmptyFri Dec 10, 2010 12:37 pm by amir215

» دانلود HiDownload Platinum 7.971 نرم افزار مدیریت دانلود فایل
ارزش غذایی کشک EmptyFri Dec 03, 2010 11:44 am by xpxps

» مــهــم!!! قابل توجه اعضای جدید و قدیم ایران فروم
ارزش غذایی کشک EmptySat Nov 20, 2010 5:53 pm by HrRo

» ما را هم به این زودی بکشید...!!!
ارزش غذایی کشک EmptyTue Nov 09, 2010 8:01 am by amir215

» شلوار و شعار
ارزش غذایی کشک EmptyMon Nov 01, 2010 6:17 am by ilia

» حامد کمیلی، زمانی که هنوز معروف نشده بود!!
ارزش غذایی کشک EmptySun Oct 31, 2010 2:12 pm by AHMAD_NOMAD

»  باشم یا نباشم
ارزش غذایی کشک EmptySun Oct 31, 2010 1:27 pm by FD6_d

» کاریکاتور هنرمندان و بازیگران مشهور ایرانی
ارزش غذایی کشک EmptySat Oct 30, 2010 1:13 pm by FD6_d

» کوچ مقصدی برای پرستو ها !
ارزش غذایی کشک EmptySat Oct 30, 2010 5:06 am by amir215

» دوستان داره دیر میشه کاری کنید؟
ارزش غذایی کشک EmptyWed Oct 27, 2010 2:31 pm by sezar

» شفيعي كدكني يادش گرامي باد
ارزش غذایی کشک EmptyWed Oct 27, 2010 2:20 pm by sezar

» گزارش تصویری: فیلم «هرچه خدا بخواهد»
ارزش غذایی کشک EmptyWed Oct 27, 2010 5:20 am by یاس سفید

» هل من ناصر(تقاضا از دوستان)
ارزش غذایی کشک EmptyTue Oct 26, 2010 1:22 pm by AHMAD_NOMAD

» کلامی از شیخ بهائی:
ارزش غذایی کشک EmptyTue Oct 26, 2010 1:16 pm by AHMAD_NOMAD

» هندوانه
ارزش غذایی کشک EmptyTue Oct 26, 2010 3:31 am by یاس سفید

» بابا شاه: از خودم نقاشی کشیدی ام
ارزش غذایی کشک EmptyMon Oct 25, 2010 1:21 pm by AHMAD_NOMAD

» کدوم انگشت خود را بیشتر دوست دارید؟
ارزش غذایی کشک EmptyMon Oct 25, 2010 12:47 pm by AHMAD_NOMAD

» پاییز
ارزش غذایی کشک EmptyMon Oct 25, 2010 12:42 pm by AHMAD_NOMAD

» دانستنی های مفید
ارزش غذایی کشک EmptyMon Oct 25, 2010 4:45 am by یاس سفید

» گفت و گو
ارزش غذایی کشک EmptySun Oct 24, 2010 6:28 am by FD6_d

» درست انتخاب کنید تا شاد باشید
ارزش غذایی کشک EmptySat Oct 23, 2010 3:50 am by sezar

» شکاف جنسیتی در سال ۲۰۱۰۲۰۱۰
ارزش غذایی کشک EmptyFri Oct 22, 2010 3:28 pm by sezar

» حلقه خورشید
ارزش غذایی کشک EmptyFri Oct 22, 2010 2:44 pm by AHMAD_NOMAD

» ایران فروم در آستانه ی 2 سالگی متحول می شود
ارزش غذایی کشک EmptyThu Oct 21, 2010 7:14 pm by HrRo

» مشکلات ایران فروم: سخنی دوستانه با آقای خداپرست و دوستان
ارزش غذایی کشک EmptyThu Oct 21, 2010 1:59 pm by HrRo

» بیچاره موشه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ارزش غذایی کشک EmptyThu Oct 21, 2010 5:54 am by sezar

» حیوانی عجیب، نتیجه جفت گیری زرافه و گورخر
ارزش غذایی کشک EmptyWed Oct 20, 2010 3:02 pm by سها

»  این عکس چیست؟
ارزش غذایی کشک EmptyWed Oct 20, 2010 2:58 pm by سها

» تصویر جالب: نحوه ایستادن یک هم وطن در بانک!
ارزش غذایی کشک EmptyWed Oct 20, 2010 1:11 pm by FD6_d

» تصوير يك جلسه مهم در مجلس آمريكا!
ارزش غذایی کشک EmptyWed Oct 20, 2010 1:11 pm by FD6_d

» فکر می کنید ایشون چکاره هستن؟(عکس)
ارزش غذایی کشک EmptyTue Oct 19, 2010 2:43 pm by FD6_d

» نامه غضنفر به زنش
ارزش غذایی کشک EmptyTue Oct 19, 2010 2:38 pm by FD6_d

» کلماتی که نمی خواهید در اتاق عمل بشنوید
ارزش غذایی کشک EmptyTue Oct 19, 2010 2:30 pm by FD6_d

» دو راهب و دختر زیبا
ارزش غذایی کشک EmptyTue Oct 19, 2010 2:29 pm by FD6_d

» برادر
ارزش غذایی کشک EmptyTue Oct 19, 2010 2:28 pm by FD6_d

» میلاد امام مهر،امام رضا(ع)بر همگان مبارک-تقدیم به شما
ارزش غذایی کشک EmptyTue Oct 19, 2010 2:18 pm by AHMAD_NOMAD

» توهین به مسئولان نظام در نمایشگاه دیجیتال
ارزش غذایی کشک EmptyTue Oct 19, 2010 2:14 pm by AHMAD_NOMAD

» یه نگاه متفاوت به آدما
ارزش غذایی کشک EmptyTue Oct 19, 2010 1:24 pm by AHMAD_NOMAD

» تولد دآش جواد
ارزش غذایی کشک EmptyTue Oct 19, 2010 1:17 pm by AHMAD_NOMAD

» امین 7
ارزش غذایی کشک EmptyTue Oct 19, 2010 9:18 am by beul

» مسیر امام رضا(ع) از مدینه تا خراسان
ارزش غذایی کشک EmptyMon Oct 18, 2010 7:32 am by یاس سفید

» مرد گمشده در جزیره
ارزش غذایی کشک EmptySun Oct 17, 2010 12:26 pm by javad57m

» هلن کلر زنی برای بودن
ارزش غذایی کشک EmptySun Oct 17, 2010 7:06 am by یاس سفید

» برخیز ای موسی
ارزش غذایی کشک EmptySat Oct 16, 2010 5:14 am by یاس سفید

» خواندن این متن تنها یک دقیقه از زمان شما را خواهد گرفت
ارزش غذایی کشک EmptyThu Oct 14, 2010 3:51 am by یاس سفید

» خوابهای بی تعبیر شاهانه !!!
ارزش غذایی کشک EmptyWed Oct 13, 2010 4:39 am by amir215

» زندیگینامه رهی معیری
ارزش غذایی کشک EmptyTue Oct 12, 2010 11:18 am by beul

» بیاد رهی معیری
ارزش غذایی کشک EmptyTue Oct 12, 2010 11:13 am by beul

» دانلود آهنگ یاد من باش با صدای مجید اخشابی
ارزش غذایی کشک EmptyTue Oct 12, 2010 6:15 am by Adeleh

» نخستین یار من
ارزش غذایی کشک EmptyMon Oct 11, 2010 1:38 pm by AHMAD_NOMAD

» جایی شبیه رویا در ایران
ارزش غذایی کشک EmptyMon Oct 11, 2010 1:24 pm by AHMAD_NOMAD

» مسقطی
ارزش غذایی کشک EmptyMon Oct 11, 2010 5:24 am by یاس سفید

» رابطه دروغگویی و استفاده از صابون!
ارزش غذایی کشک EmptyMon Oct 11, 2010 4:16 am by یاس سفید

» وصیت نامه زیبای حسین پناهی
ارزش غذایی کشک EmptyMon Oct 11, 2010 4:04 am by یاس سفید

» نمیخواین چیزی بگین!!ا
ارزش غذایی کشک EmptySun Oct 10, 2010 5:06 am by rasoul_myself

» ايران شناسي ياستان شناسي معرفي يه سايت باحال
ارزش غذایی کشک EmptySun Oct 10, 2010 5:06 am by rasoul_myself

» گزارش تصويري كنسرت شهرام ناظري در گرگان
ارزش غذایی کشک EmptySun Oct 10, 2010 4:19 am by javad57m

» فعالیت جالب ماموران شهرداری!
ارزش غذایی کشک EmptySat Oct 09, 2010 5:46 pm by faezeh

» چطور رژ لب مناسبم را انتخاب کنم؟
ارزش غذایی کشک EmptySat Oct 09, 2010 4:59 am by یاس سفید

» دخترای قدیم
ارزش غذایی کشک EmptySat Oct 09, 2010 4:58 am by یاس سفید

» تصویر عجیب
ارزش غذایی کشک EmptySat Oct 09, 2010 4:55 am by یاس سفید

» گل شیپوری
ارزش غذایی کشک EmptySat Oct 09, 2010 4:55 am by یاس سفید

» تفاوت GPS و GPRS
ارزش غذایی کشک EmptyFri Oct 08, 2010 4:21 pm by AHMAD_NOMAD

» با استفاده از يک فشارسنج، ارتفاع يک آسمان خراش اندازه می گیرد
ارزش غذایی کشک EmptyFri Oct 08, 2010 4:19 pm by FD6_d

» آموزش خود کشی
ارزش غذایی کشک EmptyFri Oct 08, 2010 4:16 pm by FD6_d

» اسیر
ارزش غذایی کشک EmptyFri Oct 08, 2010 4:13 pm by FD6_d

» رسوم در زمان قاجار
ارزش غذایی کشک EmptyFri Oct 08, 2010 4:12 pm by FD6_d

» 101%
ارزش غذایی کشک EmptyFri Oct 08, 2010 3:56 pm by AHMAD_NOMAD

» مرگ در ساعت 11
ارزش غذایی کشک EmptyFri Oct 08, 2010 3:18 pm by AHMAD_NOMAD

» ملکه ای که میخواست نسل مردان را از روی زمین بردارد!
ارزش غذایی کشک EmptyFri Oct 08, 2010 3:16 pm by AHMAD_NOMAD

» عتيقه‌فروش
ارزش غذایی کشک EmptyFri Oct 08, 2010 3:10 pm by AHMAD_NOMAD

» مروري ‌بر جذاب‌ترين ‌برنامه‌ها و سريال‌هاي دهه 60
ارزش غذایی کشک EmptyFri Oct 08, 2010 2:59 pm by AHMAD_NOMAD

» آرزو می کنم که د ر تنهایی تنهاییت تنها بمانی
ارزش غذایی کشک EmptyFri Oct 08, 2010 2:51 pm by AHMAD_NOMAD

» رضا خندان بازیگر سریال «مختارنامه» درگذشت
ارزش غذایی کشک EmptyFri Oct 08, 2010 1:57 pm by faezeh


ارزش غذایی کشک

Go down

ارزش غذایی کشک Empty ارزش غذایی کشک

Post by ساناز on Sat Dec 05, 2009 4:11 pm

سیاری از شما ندانید كه كشك یكی از مواد لبنی است كه تنها در ایران یافت می‌ شود. در واقع می ‌توان گفت كه مانند دوغ تهیه شده از ماست، این فرآورده محصولی كاملا ایرانی است. وجود ضرب‌ المثل‌های فراوان در مورد كشك در زبان فارسی نشان دهنده قدمت تولید و استفاده ازاین ماده غذایی مفید است.
كشك یكی از فرآورده‌های فرعی شیر است كه به روش سنتی از جوشاندن، تغلیظ و یا خشك كردن دوغی كه پس از كره‌ گیری باقی می ‌ماند و یا از ماست بدون چربی تهیه می ‌شود.
ماده‌ اولیه كشك عبارت است از شیر میش، بز، گاو و یا مخلوطی از آن ها. در صنایع غذایی تولید كشك با فرآیند‌های صنعتی و به صورت كشك مایع مستقیما از شیر صورت می ‌گیرد. كشك‌ های سنتی مایع از ساییدن و رقیق کردن كشك خشك كه معمولا به صورت غیر پاستوریزه تهیه می گردد‌، تولید می ‌شوند.
در مناطق مختلف كشور به علت دامداری ایلی و عدم دسترسی اغلب گله‌ داران دهات ایران به كارخانه شیر پاستوریزه، مازاد شیر تولید شده را به كشك تبدیل می کنند و به این وسیله قابلیت نگهداری آن را بالا می ‌برند.
ارزش غذایی


كشك با حجم كم خود، یك ماده غذایی معجزه آساست كه در بردارنده تمامی خواص شیر و حاوی كلسیم، چربی، نمك، پروتئین و نیاسین (ویتامین B3) است.
میزان انرژی تولید شده با 100 گرم كشك حدود 105 تا 120 كیلو كالری می ‌باشد كه می ‌تواند به عنوان یكی از تامین كننده‌های انرژی مورد نیاز بدن در رژیم غذایی روزانه گنجانده شود.
میزان مواد مغذی در كشك‌ های مختلف به نوع فرآوری و همچنین شیر یا ماده اولیه آن بستگی دارد.

جالب است بدانید در كشور‌های خاورمیانه و برخی از كشور‌های آفریقایی، غذایی به صورت تخمیری تهیه می ‌شود كه كشك جزیی از آن است، اما در دنیا این غذا را به نام كشك یا كیشك می‌ شناسند. مشابه این غذا ترخینه است كه به خصوص در مناطق غربی كشور تهیه می ‌شود. برای تهیه این غذا بلغور گندم، سبزی‌ های محلی و دوغ یا كشك را با هم مخلوط كرده و با تخمیر دوغ آن را به صورت گلوله ‌های كوچك در آورده ، آن را خشك و برای مصرف در فصول سرد نگهداری می‌ كنند.
مهم‌ ترین استفاده درمانی از كشك، پیشگیری از بروز یا پیشرفت بیماری پوكی استخوان است. میزان مناسب كلسیم و فسفر و نسبت این دو ماده مغذی در تركیب كشك شرایط ایده‌آلی را برای استفاده بهینه از كشك مصرفی در پیشگیری از پوكی استخوان به وجود آورده است.
به طور سنتی در برخی از مناطق كشور خوردن روزانه كشك به مادران باردار توصیه می‌ شود كه در صورتی كه موارد بهداشتی مربوط به آن رعایت شود، پیشنهاد و توصیه‌ ای علمی به شمار می ‌آید.
مقدار مواد مغذی در 100 گرم كشك:
پروتئین 15 تا 21 گرم
چربی 3 تا 11 گرم
كربوهیدرات 61 تا 77 گرم
آب و نمك 6 تا 10 گرم
توصیه‌های پزشكی


با توجه به این كه كشك یكی از غنی ‌ترین منابع پروتئین حیوانی است، بنابراین محیط مناسبی برای رشد و ازدیاد میكروارگانیزم‌های مختلف است كه اغلب سبب مسمومیت ‌های شدید و حتی مرگ می ‌گردند، بنابراین توجه به موارد ذیل ضروری است:
* از كشك‌ های بسته بندی (پاستوریزه) شده كه دارای برچسب و مجوز بهداشتی می‌ باشند، استفاده كنید.
* كشك را در یخچال نگهداری نمایید و از فروشندگان هم بخواهید همین کار را در مغازه‌های خود انجام دهند.
* تا حد امكان از مصرف كشك مایع باز خودداری كنید و در صورت استفاده 10 تا 20 دقیقه قبل از مصرف آن را بجوشانید تا میكروارگانیزم‌های آن كاهش یابد.
* بهتر است به مقدار نمك موجود در كشك توجه كنیم. افرادی كه به فشار خون بالا مبتلا هستند، كشك بی ‌نمك استفاده كنند.

تهیه كشك در خانه


امروز دیگر مزه كشك خوب تقریبا از یاد رفته است. هر چند با وسایل امروزی، مانند مخلوط كن و دستگاه هم زن ساییدن كشك به هیچ وجه دشوار نیست. كشك خشك را پس از كوبیدن در آسیاب بریزید و آن را در شیشه در بسته و جای خنك به مدت طولانی نگه دارید. یك ساعت پیش از مصرف چند قاشق از گرد كشك را در یكی دو پیمانه آب خیس كنید و سپس با همان آب در مخلوط كن برقی بریزید. با این كار كشك ساییده تازه به دست می ‌آید.
درست كردن كشك در خانه كاملاً عملی است. دوغ را كمی نمك بزنید و روی آتش بجوشانید تا مواد جامد آن لخته شود. سپس آن را در كیسه بریزید و آویزان كنید، یا در آب كش زیر وزنه ای بگذارید. خمیری را كه در كیسه باقی می ‌ماند، گوله كنید و در جایی كه هوا جریان دارد روی پارچه بگذارید تا خشك شود.
انواع كشك


بر خلاف ماست كه همیشه سفید است، كشك را به رنگ ‌های مختلفی می‌ بینیم.
كشك دیگ چدنی یا خاكستری

این كشك را با جوشاندن و تغلیظ دوغ در دیگ‌ های چدنی با روشی مخصوص، به دست می ‌آورند و به همین نام مشهور است. كشك خاكستری از غذاهای مردم خراسان جنوبی است. این كشك پر مایه و سیر كننده است.
برای استفاده غذایی، پس از خیساندن ماده خشك کشک در آب، مغز گردوی كوبیده را همراه آن می‌ ساییم. هر چه مقدار مغز گردو و مدت زمان ساییدن بیشتر باشد، مایع به دست آمده خوش‌ مزه‌تر است. مایع كشك ساییده را به روغن پیازی كه به نعنای خشك معطر شده می ‌افزاییم و پس از قدری جوش آمدن روی حرارت، اشكنه بسیار خوشمزه و مطبوعی به دست می‌ آید. موارد مصرف این كشك مانند كشك سفید است، اگرچه به سبب رنگ تیره آن برای آرایش ظرف غذا یا اضافه كردن به آش و مانند آن مناسب نیست.
كشك زرد

این كشك نیز كه از غذاهای مردم جنوب خراسان است، به صورت پودر زردرنگ خشكی است كه از روزگاران كهن بر جای مانده است. گرد خشك آن برای تهیه نوعی كاله جوش یا حریره، با گوشت قورمه یا بدون آن، در فصل فراوانی شیر تهیه می ‌گردد و برای روزهای سرد زمستان ذخیره می ‌شود.
در خراسان كشك زرد را با ماست گوسفند درست می ‌كنند. حریره بدون گوشت را می ‌توان به عنوان سوپ پیش از غذای اصلی مصرف كرد. ترید كشك زرد با گوشت قورمه نوعی غذای اصلی است.
برای تهیه این نوع كشك از روش زیر استفاده كنید:
مخلوط یك كیلو ماست با كمی نمك، یك قاشق زردچوبه و 3 تا 4 پیمانه آب را خوب هم بزنید. چهار پیمانه آرد را كم كم روی مایه به دست آمده الك كرده و مخلوط نمایید تا خمیر شل و صافی به دست آید. روی خمیر را بپوشانید و 3 تا 4 شبانه روز در جای خنك بخوابانید. سپس آن را به شكل قرص‌ های كوچكی درآورید و در آفتاب و جریان هوا بگذارید تا كاملاً خشك شود. كشك خشك شده را كوبیده و الك كنید و در جای خشك و خنك نگه دارید.
لور

كشك تازه و بی نمك است. برخی مردم مناطق جنوب كشور، لور را همراه خرما میل می ‌كنند. چربی لور از خامه و سرشیر بسیار كمتر است. كسانی كه از چربی پرهیز دارند، می‌ توانند لور را به جای فرآورده‌ های چرب شیر مصرف كنند.
خشكو

كشك كوبیده و الك شده است، اما نمی ‌توان آن را به صورت خشك مصرف كرد. برخی از مردم جنوب، خشكوی خیسانده را با خرما می‌ خورند. اگر كمی آب روی خشكو بریزید، چیزی شبیه به كشك ساییده ـ ولی زبرتر ـ به دست می ‌آید كه می‌ توان آن را با غذاهایی مانند آش، بادمجان و ... مصرف كرد.
سویا كشك

اخیرا در صنایع غذایی نوع جدیدی كشك تولید می ‌شود كه به كشك سویا معروف شده است. در تهیه این كشك از پروتئین سویا استفاده می‌ شود كه می ‌تواند فواید سویا را به ارزش‌ های تغذیه ‌ای كشك اضافه كند. سویا به دلیل کیفیت پروتئینی خود، در دسترس بودن و ارزان بودن مورد توجه زیادی قرار گرفته است.
مهم ترین عامل ضد سرطان سویا را ایزوفلاون‌ها تشکیل می دهد. همین عامل در سویا باعث کاهش عوارض یائسگی در زنان نیز می‌ شود. کشک حاوی پروتئین سویا می ‌تواند همین مزیت‌ها را دارا باشد. كشك به عنوان یك غذای مقوی گرسنگی را كاهش داده و حجم كمی از معده را اشغال می‌ كند. از كشك به عنوان یك افزودنی به غذاهایی مانند آش رشته ، آش جو ، كشك بادمجان و حلیم بادمجان استفاده می ‌شود، یا به عنوان ماده اولیه در كله جوش استفاده می‌ گردد.
__________________
ساناز
ساناز
کاربر حرفه‌ای
کاربر حرفه‌ای

Posts : 238
Location : تركية
Job/hobbies :
Reputation : 0
Points : 8082
Join date : 2009-10-17

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum