[You must be registered and logged in to see this image.]

مواد لازم :
* خرمالو : یک کیلو
* برگه هلو یا زرد آلو یا مخلوط هر دو : نیم کیلو
* سیاه دانه : 1 قاشق مرباخوری
* نمک : 1 قاشق مرباخوری
* تخم گشنیز نیمکوب : 1 قاشق مرباخوری
* پودر گلپر : 1 قاشق مرباخوری
* خرمای بدون هسته : نیم کیلو (مواظب باشید رطب بجای خرما استفاده نکنید )
* سرکه : یک لیتر
* تمرهندی : یک بسته





طرز تهیه :
برای تهیه ی این ترشی از خرمالو ی له شده و بسیار نرم هم می توان استفاده کرد و لازم نیست که حتماً سالم باشد.

1- خرمالوها را خرد کرده و داخل مخلوط کن می ریزیم تا یکنواخت شوند. نیازی به گرفتن پوست آن ها نیست. اما اگر عمل له کردن و مخلوط کردن با دست انجام شود، پوست آن ها باید جدا شود، چون پوست ها به صورت درسته باقی مانده و ظاهر بدی به ترشی می دهد.
2- تمرهندی را در سرکه می ریزیم و آن را به طور کامل با دست مخلوط کرده و هسته های آن را جدا می کنیم.

[You must be registered and logged in to see this image.]

3- برگه ی هلو یا زرد آلو را که حداقل به مدت 12 ساعت در سرکه خیسانده ایم و به طور کامل نرم شده است، همراه با تمرهندی و " خرمای هسته گرفته " چرخ می کنیم یا درئن غذا ساز می ریزیم تا به طور کامل مخلوط شوند.
4- پودر گلپر ، تخم گشنیز نیم کوب ، سیاه دانه و نمک را به مخلوط خرمالو، خرما، تمرهندی و برگه های چرخ شده اضافه می کنیم.

[You must be registered and logged in to see this image.]

5- سرکه را به اندازه ی دلخواه به مواد چرخ شده اضافه کرده و از آن می چشیم. بسته به ذائقه، میزان سرکه و نمک را می توان کم یا زیاد کرد.

این ترشی یک نوع ترشی فوری است که به محض آماده کردن، قابل مصرف است.


ترشی خرمالوی درسته

مواد لازم :
* خرمالو : یک کیلو
* سرکه : 700 گرم
* گلپر : 1 قاشق چای خوری
* سیاه دانه : 1 قاشق چای خوری
* نمک : 1 قاشق مرباخوری



طرز تهیه :
1- خرمالوهای درسته و سالم را می شوییم . سپس به طور کامل خشک کرده و درون شیشه می چینیم و به حدی سرکه می ریزیم تا به طور کامل روی آنها را بگیرد.
2- در ازای هر یک کیلو خرمالو یک قاشق مرباخوری نمک به آن می افزاییم.
3- گلپر و سیاه دانه را به آن افزوده و درب آن را به طور کامل می بندیم.
4- ظرف ترشی را در جایی خنک و دور از نور نگهداری می کنیم.