[You must be registered and logged in to see this image.]
مواد لازم :
* گوشت خرچنگ: 400 گرم
* سركه سفید: در صورت لزوم نصف استكان
* تخم مرغ : 1 عدد
* هویچ : 2 عدد متوسط
* ترب سفید رنده شده: 1 قاشق غذا خوری
* سیب زمینی : 1 عدد متوسط
* شیر : 2 قاشق غذا خوری
* آرد سیب زمینی : 1 قاشق چایخوری
* پیازچه خرد شده : 8 عدد متوسط
* جعفری خرد شده: 1 استكان
* نمك ، فلفل : به مقدار لازم
* آرد سوخاری 1 استكان
* سس هلندی : به مقدار لازم

.............................................
طرز تهیه سس هلندی :
سس هلندی یك نوع سس بسیار معروف است كه در بیشتر كشور ها همراه انواع غذای دریایی به خصوص میگو و خرچنگ سرو میشود . تقریبا معمول ترین سس برای غذاهای دریایی همین نوع از سس هلندی است . لازم به توضیح است بیش از 15 نوع مختلف سس با طعم های مختلف برای سرو كنار غذاهای دریایی استفاده میشود كه 7 نوع از این سس ها هلندی است ( اما فقط همین یك سس به این نام شهرت دارد ) ، یكی از آنها ایتالیایی و مابقی مربوط به كشور فرانسه هستند . ( البته جدای از سس تن پورا كه خود مبحثی كاملا جدا از سایر سس ها دارد) ولی معمول ترین سس برای غذاهای دریایی این نوع سس هلندی است :


مواد لازم : ( برای این مقدار كتلت خرچنگ )
* زرده تخم مرغ : 2 عدد
* پودر خردل : 1 قاشق چایخوری
* آب : 1 استكان
* كره : 1 قاشق غذا خوری
* نمك و فلفل: به دلخواه
* آبلیمو : 1 قاشق چایخوری

طرز تهیه :
ابتدا زده تخم مرغ ، خردل ، نمك و فلفل را با همزن بزنید تا یكدست شود . بعد آب را به سس اضافه كنید و خوب مخلوط كنید . بعد ظرف را روی حرارت ملایم بگذارید و مدام هم بزنید تا سس كاملا یكدست شود . بعد كره را به سس اضافه كنید و ظرف را از روی حرارت بردارید . اگر لازم بود نمك و فلفل اضافه كنید و در آخر هم آبلیمو را به سس اضافه و یك ساعت بگذارید در یخچال بماند تا كاملا یك دست و غلیظ شود . كره با حرارت داخل خود سس ذوب خواهد شد ، پس لازم است با چنگال هنگام آب شده كره مدام سس را هم بزنید . دقت كنید قبل از سرو نیز با همزن دستی یا چنگال ، چند دقیقه به سرعت سس را هم بزنید . البته استفاده از این سس كاملا سلیقه ای است . شما میتوانید از سس قرمز معمولی یا كچاپ نیز برای سرو این غذا استفاده كنید یا سس سفید یا هر سس دیگری كه تمایل دارید .

.............................................
طرز تهیه کتلت خرچنگ :
اگر از كنسرو خرچنگ یا از خرچنگ پاك شده و آماده استفاده میكنید ، گوشت خرچنگ را چند بار میكس كنید تا یكدست شود .
ولی اگر از خرچنگ تازه و پاك نشده استفاده میكنید برای پاك كردن خرچنگ ابتدا در یك قابلمه متناسب با اندازه خرچنگ ها ، تا نصف آب بریزید و همراه نصف استكان سركه سفید و یك قاشق سوپ خوری نمك بگذارید كاملا جوش بیاید . وقتی آب كاملا جوشید خرچنگ ها را داخل قابلمه بیندازید و به مدت 10 دقیقه با حرارت زیاد و درب باز بجوشانید . پوست خرچنگ تازه ، به رنگ خاكستری مایل به آبی است ولی در آب جوش تقریبا قرمز رنگ ( حنایی ) می شود . بعد خرچنگها را از قابلمه خارج كنید و سریع زیر آب سرد قرار دهید . با این روش به راحتی قسمتهای سخت بدن خرچنگ را میتوانید از گوشت آن جدا كنید .
بعد از اینكه گوشت خرچنگها را جدا كردید ( یعنی خرچنگها را پاك كردید ) آنها را چند بار كاملا میكس كنید تا یكدست شوند . سیب زمینی و هویچ را جداگانه آب پز كنید و بعد ریز رنده كنید . ( یا میكس كنید )
در یك كاسه مناسب ، گوشت خرچنگ ، سیب زمینی ، هویچ ، پیازچه خرد شده ، نمك و فلفل ، ترب سفید، جعفری و تخم مرغ را خوب با هم مخلوط كنید و ورز دهید. وقتی مواد حالت چسبندگی پیدا كردند ، آرد سیب زمینی و شیر را نیز اضافه كنید و چند دقیقه كاملا ورز دهید تا مواد با هم مخلوط شوند و بافت منسجمی پیدا كنند . مایه این كتلت به دلیل بافت منسجمی كه پیدا میكند ، برای شكل دادن بسیار مناسب است .