[You must be registered and logged in to see this image.]
پرتقال به طور سنتي ميهمان فصل سرد خانه‌هاي ايراني است. اين ميوه يكي از قديمي‌ترين ميوه‌هايي است كه بشر از آن استفاده مي‌كرده است. پرتقال ابتدا در چين كشت مي‌شده سپس از چين به هندوستان برده شده و از آنجا به تمام دنيا راه يافته است، به طوري كه در حال حاضر بيشتر از 200 نوع پرتقال در آمريكا كشت مي‌شود و آمريكا نصف كل محصول پرتقال دنيا را توليد مي‌كند.
البته پرتقال از روز اول اين‌طور درشت و شيرين نبوده است. بلكه پرتقال‌هاي اوليه، كوچك، تلخ و پر از هسته بوده كه بعدها با پيوند و كشت بهتر درشت و شيرين شده است.
از درون پرتقال

ما ايرانيان براي پيشگيري از سرماخوردگي پرتقال را به عنوان يكي از منابع ويتامين C مي‌خوريم. امري كه كاملا صحيح است اما پرتقال فقط ويتامينC ندارد. در 100 گرم پرتقال (البته بدون پوست) گذشته از 50 ميلي‌گرم ويتامينC ،هشتاد و شش گرم آب، يك گرم پروتئين، 2/0 گرم نشاسته، 12 گرم كلسيم، 40 ميلي‌گرم فسفر، 20 ميلي‌گرم آهن، منيزيوم، سديم، مس، پتاسيم، منگنز، ويتامين A ، ويتامين 1 B ، ويتامين 2 B و ويتامين 3 B وجود دارد.

پرتقال پرخاصيت

پرتقال ادرارآور است و در پيشگيري و رفع سرماخوردگي مفيد است. خوردن پرتقال كلسترول را پايين مي‌آورد. البته توجه داشته باشيد بيشترين وظيفه در اين قسمت برعهده پوست سفيد پرتقال و ورقه‌هاي نازك بين قسمت‌هاي داخل پرتقال است از آن گذشته پوست سفيد پرتقال حاوي مواد معدني زيادي نيز است.

در طب چيني پرتقال در موارد استرس و بي‌خوابي براي آرام كردن اعصاب داده مي‌شود. پرتقال براي درمان يبوست نيز مفيد است.

مصرف پرتقال در پيشگيري از بروز سرطان نيز مفيد است. محققان معتقدند علت اين‌كه سرطان معده در آمريكا كمتر از نقاط ديگر است اين است كه مردم آمريكا در تمام مدت سال پرتقال مصرف مي‌كنند از سوي ديگر پژوهشگران سوئدي دريافته‌اند خوردن پرتقال از ابتلا به سرطان لوزالمعده نيز پيشگيري مي‌كند.

مصرف پرتقال براي تقويت و تامين مواد لازم بدن، به زنان باردار و شيرده و كودكان بسيار توصيه مي‌شود.

10 نكته پرتقالي

1- پرتقال را مي‌توانيد به سالاد ميوه يا سبزيجات، اضافه كنيد. پرتقال ترش مخصوصا به سالاد فصل طمع خوبي مي‌دهد.

2- مصرف پرتقال در كنار غذاهاي گوشتي، علاوه بر اين ‌كه هضم آنها را آسان‌تر مي‌كند جذب آهن را نيز افزايش مي‌دهد.

3- پرتقال‌هايي را كه داراي پوست نازك هستند، انتخاب كنيد.

4- تمامي خواص پرتقال را مي‌توانيد در آب پرتقال نيز بيابيد البته در آب پرتقال تازه. آب پرتقال‌هاي صنعتي كه در فروشگاه‌ها موجود است اين خواص را ندارند.

5- افراد سيگاري، براي تامين ويتامينC و كاهش مضرات سيگار حتما پرتقال بخورند.

6- اسانس پرتقال اثر ضدعفوني‌كننده دارد و از پوست آن گرفته مي‌‌شود.

7- پرتقال اشتها را افزايش مي‌دهد؛ به همين دليل اگر مي‌خواهيد چاق شويد آن را قبل از غذا ميل كنيد.

8- گل پرتقال بسيار خوشبوست. اسانسي كه از گل‌هاي پرتقال گرفته مي‌شود روغن نرولي ناميده مي‌شود كه بسيار گران است و در صنايع عطرسازي از آن استفاده مي‌شود.

9- پوست پرتقال را كه ما ايرانيان به طور سنتي براي خوشبو كردن در برخي غذا‌ها استفاده مي‌كنيم در بسياري موارد حتي مغذي‌تر از خود پرتقال است.

10- افزودن آب پرتقال به مرغ آب پز بسيار طعم خوبي به غذا خواهد داد.