[You must be registered and logged in to see this image.]
محققان لهستاني هشدار دادند: چيپس سيب زميني و غذاهاي سرخ كرده به طور مستقيم روي قلب اثر نامطلوب و بيماري‌زا دارند.
اين محققان تاكيد كردند: آكريلاميد حاصل از اين قبيل مواد غذايي، خطر بروز بيماري‌هاي قلبي را افزايش مي‌دهد. ماريك ناروسويك،‌ محقق انجمن تحقيقاتي تصلب شرائين در لهستان و دستياران وي دريافته‌اند كه آكريلاميد با خطر بروز اختلالات در سيستم عصبي و احتمالا بروز سرطان در ارتباط است. شركت‌كنندگان در اين پژوهش مقادير زيادي چيپس سيب‌زميني مصرف كردند.
براساس نتايج آزمايشات؛ پس از هضم اين مقدار چيپس، حدود 157 ميكروگرم آكريلاميد به طور روزانه و به مدت 4 هفته تكرار اين رژيم غذايي،‌ در بدن اين افراد توليد شد. بررسي‌ها نشان داد كه وجود اين ميزان آكريلاميد در بدن تغييرات مضر و جبران‌ناپذيري در كلسترول بد اكسيد‌شده (LDL) ، ‌نشانگرهاي التهاب‌آور و نيز آنتي‌اكسيدان‌ها بروز كرد. به گفته پژوهشگران؛ آنتي‌اكسيدان‌ها به حذف آكريلاميد در بدن كمك مي‌كنند و بروز اين تغييرات همگي خطر ابتلا به بيماري قلب را تشديد مي‌نمايد.

ماري آن جانسون، سخنگوي انجمن تغذيه آمريكا نيز با توجه به نتايج اين پژوهش در بيانيه‌اي تصريح كرد: مصرف‌كنندگان مي‌توانند با محدود كردن ميزان مصرف چيپس و غذاهاي سرخ كرده كمتر در معرض آكريلاميد قرار بگيرند و در عوض ميوه‌ها، سبزيجات، غلات سبوس‌دار،‌ گوشت كم‌چرب و لبنيات كم‌چرب را جايگزين آنها كنند. همچنين سيگار يك منبع مهم آكريلاميد است.