میوه‏ها را معمولا باید رسیده و بیشتر سبزیجات را نارس مصرف کرد.

برای تشخیص طالبی رسیده به عوامل زیرتوجه کنید :

معاینه کنید !
رنگ پوست طالبی باید زرد مایل به سبز یا زرد کرم رنگ باشد نه سبز!

تکان دهید!
اگر طالبی کاملا رسیده باشد با تکان دادن آن می‏توانید مثل یک قلک صدای تخم‏هایش را در داخل آن بشنوید.
بو کنید! باید بوی خوشی از آن به مشام برسد.

لمس کنید!
سرطالبی که به ناف مشهور است باید نرم ‏باشد. اگر همه قسمت‏های طالبی نرم باشد، احتمالا بیش از حد رسیده و گازدار است.

[You must be registered and logged in to see this image.]
هندوانه

برای تشخیص هندوانه رسیده می‏توان به آزمایش‏های زیر دست زد :
وزن کنید !
هرچه هندوانه نسبت به جثه‏اش سبک‏تر باشد، تردتر و رسیده‏تر است مشروط بر این که پوک نباشد.

فشار دهید!
اگر هندوانه رسیده را در میان دو دست خود قرار داده و فشار دهید قرچی صدا خواهد داد. البته این یک اصل کلی نیست.

تلنگر بزنید!
با انگشت بزنید و گوش کنید. اگر صدای شبیه «پینک» با آهنگ زیر و بلند شنیدید هندوانه هنوز نرسیده است. ولی اگر صدایی شبیه «پانک» با آهنگ بم و آهسته شنیدید هندوانه رسیده و قابل خوردن است. برخی نیز این صدا را به گونه‏ای دیگر تشریح می‏کنند و می‏گویند اگر صدایی که شنیدید صفر بود هندوانه نرسیده ولی اگر صدایی عمیق و رسا شنیدید که در داخل هندوانه پیچیده و انعکاس یافت هندوانه‏اش حرف ندارد.

[You must be registered and logged in to see this image.]